CCR a stabilit, Legea privind câinii fără stăpân este constituțională

1
1.030 vizualizari
views
comunitarul-codlea
Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, miercuri, că Legea privind eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi este constituţională. Contestaţia a fost făcută de un grup de 30 de aleşi, cu excepţia UDMR. La depunerea acesteia, aleşii au susţinut că legea care prevede eutanasierea în termen de 14 zile a câinilor comunitari ce nu sunt revendicaţi sau adoptaţi este neconstituţională.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân. Aceasta un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi. Edilii au însă posibilitatea să amâne eutanasierea. Un grup de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu excepţia UDMR, a atacat la Curtea Constituţională legea prin care a fost modificată şi completată Ordonanţa de urgenţă 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor. Cei 30 de parlamentari susţin, în sesizarea transmisă Curţii Constituţionale, că actul normativ nu conduce la împiedicarea înmulţirii şi proliferării câinilor fără stăpân, ci traumatizează societatea civilă, „demers care nu este de natură a traduce drepturile fundamentale ale omului în România”. Parlamentarii semnatari solicită Curţii să supună Legea de modificare şi completare a Ordonanţei de urgenţă 155/2011 controlului de constituţionalitate, astfel încât aceasta să fie trimisă, spre o nouă examinare, Parlamentului.Citeste mai mult: adev.ro/mto6m2

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Daca este constitutionala, ar fi timpul ca maidanezii din Cartierul Magurii sa dispara de pe strada. Sa-i adopte, sa-i ucida, sa le faca ce vor ei. Daca nu, o voi face eu. Apoi, fiecare les va fi aruncat in curtea celor care trebuiau sa ia atitudine, impartiti in mod egal ca numar si greutate. Jur pe rosu!

Comments are closed.