Spitalul Clinic Județean vrea să redeschidă serviciul de urgențe pentru chirurgie plastică și arsuri

0
237 vizualizari
views

Tot mai mulți pacienți au reclamat faptul că, atunci când s-au tăiat, ars sau au fost victime ale unor evenimente în care a fost necesară intervenția reparatorie de urgență pe chirurgie plastică sau arsuri, în cadrul ”Unității de Primiri Urgențe” a Spitalului Județean Brașov nu au putut beneficia de aceste intervenții, spitalul fiind nevoit să transfere o parte dintre acești pacienți la alte spitale din țară.

Sunt numeroase cazurile în care în afara orelor de program 8-15 sau în zilele de weekend pacienți cu diverse afecțiuni au fost nevoiți să fie transferați în țară pentru că nu există un medic de specialitate Chirurgie Plastică pe care să se bazeze că îi va salva piciorul, degetul sau altă parte a corpului ce a suferit o traumă.

Conducerea spitalului vrea să redeschidă și această linie de urgențe în cadrul UPU, însă medicii disponibili și cu pregătire în domeniu ai spitalului nu sunt foarte încântați de decizia conducerii. Consideră aceștia că ar avea programul foarte încărcat, iar o astfel de gardă la urgențe ar presupune ca atunci când apare un caz, medicul să vină în maximum 20 de minute. Medicii din acest domeniu s-au retras din gărzile la domiciliu din anul 2022.

Acest fapt determină spitalul să ia în calcul și aducerea altor specialiști în chirurgie reparatorie. Vorbim de noi angajați, care să acopere serviciul 24/24. Momentan, din câte înțelegem, se poartă discuții între conducerea spitalului și medici, urmând să se ia o decizie în acest sens, astfel ca de la 1 septembrie linia de gardă în cadrul UPU pentru Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă și Arsuri să fie operațională.

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ