Ziua Națională a României marcată și la Codlea

0
2.360 vizualizari
views

Municipiul Codlea a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru ziua de 1 Decembrie. Administrația a organizat mai multe manifestări prilejuite de Ziua României și a tuturor românilor. La ora 10:00 a avut loc o paradă cu plecare din strada Laterală, până la Monumentul Eroilor din Centrul Istoric, la care au participat reprezentanții Primăriei Codlea, profesori și elevi ai instituțiilor de învățământ, reprezentanți ai Spitalului Municipal, ai Ocolului Silvic ”Codrii Cetății”, reprezentanți ai parohiilor, Pompierii Serviciului Voluntar Pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Poliția Locală, Penitenciarul Codlea, reprezentanți ai asociațiilor non-guvernamentale din oraș, lideri și membri ai formațiunilor politice, simpli cetățeni patrioți.

Cea care a dat tonul paradei a fost Fanfara Codlea, cea care a intonat și Imnul României. În cadrul manifestărilor viceprimarul Cîmpeanu Mihai a ținut un scurt discurs, care a mers la inima românilor:

Sunt român! Sunt român pentru că în pieptul meu bate o inimă cu dragoste de neam și țară! Sunt român la fel ca bunicul și străbunicul meu. Sunt urmașul celor care au crezut în Marea Unire. Sunt palma de pământ și crezul strămoșilor mei. Sunt un simplu român care își iubește țara!
Stimați locuitori ai municipiului Codlea, distinși oaspeți, vă mulțumesc în numele administrației și al meu personal că sunteți români. Prezența dumneavoastră aici demonstrează acest lucru.
La Mulți Ani, România! La Mulți Ani tuturor românilor!

A urmat procesiunea depunerii de coroane la Monumentul Erolilor și cu mic, cu mare, publicul prezent s-a prins într-o Horă a Marii Uniri. Copiii și tinerii Ansamblului Măgura au fost și de această dată la înălțime, reamintind cât de drag ne este portul popular românesc. Pentru al doilea an consecutiv, Conacul lu Bebe a oferit celor prezenți tradiționala porție de ciolan cu fasole și un pahar cu vin.

dsc_0157-copy dsc_0160-copy dsc_0165-copy dsc_0170-copy dsc_4626-copy dsc_4629-copy dsc_0043-copy dsc_0113-copy dsc_0116-copy dsc_0117-copy dsc_0125-copydsc_0032-copyfasole_ciolan

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic