Problema câinilor vagabonzi este departe de a fi rezolvată

4
1.080 vizualizari
views

caini comunitari codlea (11)

Readucem în atenția cititorilor noștri problema câinilor vagabonzi, fără stăpân, o altă lume a unor vietăți pe care continuăm să o tratăm cu ignoranță.

În utima perioadă numărul câinilor aflați pe străzile Codlei a crescut îngrijorător. Îi vezi la fiecare colț de stradă, în jurul blocului așteptând un colț de pâine sau resturi de mâncare. Oamenii s-au obișnuit sau nu cu prezența acestora pe timpul zilei și cu teama de a fi agresați pe timpul nopții.

Administrația are câteva planuri pentru stoparea fenomenului, un adapost pentru câini, însă acesta este departe de a se concretiza prea curând. Asociațiile pentru protecția animalelor protestează (dar cam atât), iar câinii continuă să rămână pe străzi, făcând parte din peisajul codlean.

Nimeni nu face mare lucru sau speră să facă alții.

Ovidiu Stan

caini comunitari codlea (6)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. In toamna trecuta, cu aprobarea si ajutorul Primariei, s-au sterilizat 15 femele de pe domeniul public. Intentia era sa sterilizam toate femelele, dar timpul nu ne-a permis. O data cu incalzirea vremii, probabil luna martie, se continua aceasta actiune. Problema mare este ca se gasesc tot mai multi pui abandonati, in cutii de carton, intre blocuri. Alta problema este aceea ca se aduc caini din alte localitati. Sa se inceapa cu un recensamant al cainilor cu stapan si pedepsirea abandonului si atunci numarul cainilor strazii nu va mai creste. Iar in timp numarul lor va scadea.

  2. Cred ca nu gresesc dar stiu ca exista un adapost de caini pe str. Halchiului,care in campania electorala functiona si toti candidatii la functia de primar promiteau rezolvarea cainilor mai mult sau mai putin. Oare sa fi fost doar promisiuni??????

  3. Cineva ii „debarca” la noi in oras. In fiecare saptamana apar haite noi de caini. Ma jur ca daca il prind ii dau o mam de bataie buna si dupa care anunt autoritatile. Si sper sa faca reglua

    • Hingherii ii aduna si ii muta de colo colo. Din pacate sunt niste suflete chinuite de niste minti bolnave. Am avut de—a face cu pers care se ocupa de adapostul de la stupini si am ramas complet dezamagita si dezgustata. Sunt oameni fara suflet care pt cativa lei ar face orice…

Comments are closed.