Taxa auto dispare de la 1 februarie

0
2.778 vizualizari
views

Taxa auto cunoscută în prezent drept Timbru de Mediu va fi eliminată. Măsura, deși s-a crezut a fi una populistă, din campania PSD-ului, va fi pusă în practică, spre bucuria cumpărătorilor de mașini. Conform specialiștilor și opiniei publice în general, TAXA AUTO era o taxă abuzivă.

Conform unui amendament adoptat în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor, legea va intra în vigoare în data de 1 a lunii imediat următoare publicării în Monitorul Oficial. Întrucât o astfel de lege este publicată de regulă într-un interval de numai câteva zile, timbrul de mediu nu va mai fi plătit începând din 1 februarie 2017.
Timbrul de mediu fusese deja declarat ilegal de către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene la jumătatea lunii iunie 2016, la fel ca şi toate celelalte forme ale taxei auto, iar statul român urma să stabilească modalitatea prin care va restitui banii. Anterior, autorităţile anunţaseră că timbrul de mediu va fi înlocuit cu o alta taxa auto, una dintre variante fiind includerea acesteia în preţul carburanţilor.

Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule (APIA) a susţinut recent că eliminarea timbrului de mediu va conduce la o scădere cu 30% a vânzărilor de maşini noi, în condiţiile în care piaţa second-hand este oricum semnificativ mai mare. De altfel, în primele 11 luni ale anului, în România s-au înmatriculat 85.588 de maşini noi şi 276.347 de maşini second-hand. În plus, spune APIA, scăderea prevăzută a vânzărilor de maşini noi va fi dublată de eliminarea unor locuri de muncă din această industrie.

taxa_auto

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic