Statul român va plăti și mai mulți bani magistraților. Ministrul PNL al Justiției, Alina Gorghiu, a confirmat deja

0
69 vizualizari
views

Lovitură cruntă pentru Alina Gorghiu și Ministerul Justiției. Oficialul PNL din Guvernul Marcel Ciolacu a dezvăluit că MJ a fost dat în judecată pe bandă rulantă în ultimii ani, de magistrați. Majoritatea proceselor vor fi pierdute de Minister, a recunoscut Gorghiu.

Ministerul Justiției a fost chemat în instanță, în perioada 2008-2022 de procurori și de judecători, în 22.800 de dosare care vizau drepturi salariale.

Alina Gorghiu nu mai poate ascunde faptul că magistrații vor câștiga în instanță. Astfel, statul este bun de plată  – evident, din bani publici.

Din ianuarie 2008 până la sfârşitul anului 2022, Ministerul Justiţiei a fost în calitate de pârât în dosare cu magistraţi, adică magistraţi care şi-au cerut drepturile salariale în justiţia românească, judecându-se cu Ministerul Justiţiei”, a declarat Alina Gorghiu, la Digi24.

„Le pierdem pe majoritatea”, a mai afirmat politicianul.

Magistrații luptă pentru a-și păstra pensiile speciale

Zilele acestea, peste 3.000 de judecători și procurori au protestat față de reforma pensiilor speciale. Magistrații au anunțat că se vor ocupa doar de dosarele urgente.

În sistemul judiciar există 5.200 de pensionari „speciali”, potrivit Casei de Pensii, cu o pensie medie de 21.000 de lei.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a transmis deja, printr-un comunicat de presă, că va contesta la Curtea Constituțională (CCR) în întregime legea pensiilor speciale și legea care interzice cumulul pensie-salariu la stat. Decizia a fost luată în unanimitate. Sesizarea de neconstituţionalitate priveşte actul normativ în întregime. Astfel, au fost reținute Secţiile Unite atât vicii de neconstituţionalitate de natură extrinsecă, cât şi intrinsecă.

PNL a introdus pensiile speciale. Inițiatorul a fost avocatul Valeriu Stoica, fost ministru al Justiției.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ