Sistemul antitanc SPIKE-LR va fi testat la poligonul din Cincu

0
1.617 vizualizari
views

La Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, judeţul Braşov, va avea loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 13.00, tragerea de recepţie, testarea şi evaluarea operaţională a Sistemului antitanc portativ SPIKE-LR, ce face parte din programul de înzestrare al Forţelor Terestre Române.

Sistemul va fi verificat din punct de vedere al capabilităţilor şi cerinţelor de operare în cadrul unor scenarii operaţionale specifice câmpului de luptă, precum şi din punct de vedere al puterii de foc, prin executarea unor şedinţe de tragere pe timp de zi şi pe timp de noapte.

Programul de înzestrare cu Sistemele antitanc portativ SPIKE-LR se va derula între anii 2017 – 2019, acestea întrând în dotarea brigăzilor de infanterie, cercetare şi vânători de munte, precum şi a regimentelor de artilerie aparţinând Forţelor Terestre Române.

Sistemul antitanc portativ SPIKE-LR are în componenţă unitatea de comandă, racheta şi trepiedul, având următoarele caracteristici tehnico-tactice: distanţa de angajare între 200 și 4000 de metri, viteza rachetei între 130 și 180 de metri/secundă, modurile de observare şi tragere pe timp de zi şi pe timp de noapte sau în condiţii meteo nefavorabile.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic