S-a stins din viață profesorul Plăiașu Mihail, unul dintre cei mai iubiți dascăli din Codlea

2
4.928 vizualizari
views

S-a stins din viață unul dintre cei mai buni profesori de istorie pe care i-a avut municipiul Codlea. Mihail Plăiașu a predat istoria ca disciplină pentru zeci de generații de elevi și a fost diriginte pentru multe alte generații ale ciclului gimnazial de la Școala nr 3 Codlea.

Ambițios, exigent cu elevii, dar bun și drept pe merit cu cei care au înțeles că învățătura este singura perspectivă a unui viitor mai bun, profesorul Mihail Plăiașu s-a remarcat de tânăr ca un om integru și dedicat meseriei pe care a ales-o, aceea de dascăl. Este o mare pierdere pentru învățământul românesc. Nu am cuvinte!”, Adriana Cîrstoloveanu, director Școala Gimnazială nr 3.

”A fost OM, prieten, coleg. Eu mulțumită lui am văzut toată România împreună cu grupuri de câte 50 de elevi. Mergeam peste tot pe urmele istoriei noastre! Până săptămâna trecută am ținut legătura și îmi spunea cât îi lipsesc elevii săi. Discutam despre oameni, despre elevi și școală. Am fost tot timpul conectați” – Dorina Pop, psiholog Școala Gimnazială nr 3

La vârsta de 22 de ani a venit la Școala nr 1 Codlea. Era în anul 1974 și timp de 44 de ani a fost în învățământ. A fost și în Consiliul Național al Organizației Pionierilor cu sediul în București înainte de revoluție. De la București a ajutat foarte mult Codlea. În ianuarie 1990 a revenit în orașul florilor.

Profesorul Mihail Plăiașu s-a retras în urmă cu 2 ani din învățământ, în satul său natal din județul Prahova. Mihail Plăiașu a fost primul profesor care a venit împreună cu clasa în noua școală,  când a fost înființată Școala Gimnazială nr 3 în anul 1980, cu directorul de atunci, dl. Teacă Ioan. Tot de aici a ieșit la pensie.

Profesorul Mihail Plăiașu a avut în anul 2014 în calitate de diriginte, cea mai bună clasă la evaluarea națională. (foto jos). Și nu în ultimul rând, cine are o carte publicată de profesorul Mihail Plăiașu în colaborare cu prof Elena Marin despre istoria Codlei, se poate considera un om mai bogat.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

Comments are closed.