Prognoza ANM pentru următoarele 2 săptămâni – Cât mai țin ploile, grindina și vijeliile din țară

0
540 vizualizari
views
11967481 - thermometer in the sky, the heat

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 – 21 mai 2023.

Specialiștii anunță o vreme capricioasă în toată țara. Se mai încălzește spre weekend, dar nu scăpăm de ploi.

ANM a emis luni, 8 mai 2023, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni.

În prim săptămână de prognoză vor fi ușoare alternanțe termice de la o zi la alta, astfel că per ansamblu vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor de 15…17 grade și ale minimelor de 7…9 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va avea o tendință de creștere ușoară și treptat vremea se va apropia de normalul termic al perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 18 și 22 de grade și ale minimelor de 10…11 grade. Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 12 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Prognoza meteo în Crișana
Regimul termic va avea ușoare fluctuații în prima săptămână de prognoză și se va situa sub cel specific sezonului. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 16…18 grade și a minimelor de 5…7 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor cuprinse între 19 și 23 de grade și minime de 8…10 grade. Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea în Transilvania
În prima săptămână de prognoză vor fi ușoare oscilații ale valorilor de temperatură de la o zi la alta, care vor caracteriza o vreme rece pentru această perioadă. Media maximelor va fi cuprinsă între 11 și 15 grade și cea a minimelor va fi de 3…6 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului va crește treptat și vremea se va apropia de normalul termic al sezonului, cu medii ale maximelor începând de la 16 grade până la 22 de grade și ale minimelor cuprinse între 7 și 9 grade. Local și temporar vor fi ploi, în general de scurtă durată, la începutul primei săptămâni, apoi cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Prognoza meteo în Maramureș
Regimul termic va avea ușoare alternanțe în prima săptămână de prognoză și se va situa sub cel specific sezonului, cu medii ale temperaturilor maxime de 14…17 grade și ale minimelor de 3…6 grade. În a doua săptămână de prognoză vremea se va încălzi treptat și se va apropia de valori ale temperaturii aerului în jurul celor caracteristice perioadei. Astfel, media maximelor va crește începând de la 16 grade, până la 23 de grade și cea a minimelor va fi curpinsă între 7 și 9 grade. Vor fi ploi, în general de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în intervalul 14 – 16 mai, când vor fi posibile si cantități de apă însemnate.

Vremea în Moldova
Media temperaturii maxime va crește ușor și treptat de la o zi la alta și va porni de la 8 grade pe 8 mai și va ajunge la 23 de grade pe 21 mai. În prima săptămână de prognoză, temperatura medie nocturnă va scădea treptat de la 5 grade pe 9 mai, la 3 grade în 11 mai, apoi va crește din nou la 7 grade spre finalul primei săptămâni. În cea de a doua săptămână, media temperaturii maxime va crește treptat de la o zi la alta până spre 11 grade la finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată la începutul intervalului și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Dobrogea
Media temperaturii maxime va crește ușor și treptat; va fi de 13 grade la începutul intervalului și va ajunge la 17 grade spre finalul primei săptămâni de prognoză, apoi va continua să crească spre 21 de grade până la finalul celei de a doua săptămâni. În prima săptămână de prognoză, temperatura medie nocturnă va scădea treptat de la 8 grade pe 9 mai, la 6 grade în 11 mai, apoi va crește spre 12 grade până la finalul intervalului prognozat. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată pe 9 mai și în a doua săptămână de prognoză.

Vremea în Muntenia
În prima săptămână, valorile medii ale temperaturii maxime se vor încadra între 15 și 18 grade, cea mai mică valoare urmând a se înregistra în intervalul 9 – 11 mai. În a doua săptămână, valorile medii ale temperaturii diurne vor crește treptat spre 24 de grade. Valorile medii ale temperaturii minime, se vor încadra în prima săptămână între 5 și 9 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 10 – 12 mai. În a doua săptămână, valorile medii ale temperaturii nocturne vor crește treptat de la 8 grade pe 15 mai la 11 grade la finalul intervalului. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată pe 9 mai și în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Oltenia
În prima săptămână, media temperaturii maxime va scădea de la 21 de grade pe 8 mai la valori de 14 – 16 grade în intervalul 9 – 14 mai, apoi în a doua săptămână, va crește treptat spre 23 de grade la finalul intervalului. Valorile termice nocturne vor marca o scădere de la 8 grade pe 9 mai la 6 grade în 12 mai, apoi vor crește treptat spre 11 grade în a doua săptămână. Ploile vor avea probabilitate mai mare pe 9 mai și în intervalul 14 – 21 mai.

Vremea la munte
Atât media temperaturii maxime cât și cea a minimei vor avea ușoare alternanțe în prima săptămână. Astfel regimul termic mediu diurn va oscila între 4 și 7 grade, iar cel nocturn între -3 și 1 grad. În a doua săptămână, tendința valorilor de temperatură va fi de creștere treptată, iar media temperaturii diurne va ajunge la 12 grade pe 21 mai, iar cea nocturnă la 5 grade la finalul intervalului prognozat. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și în perioada 14 – 21 mai.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic