Primăria câștigă în instanță terenul ,,împrumutat” firmei PRESCON

3
1.470 vizualizari
views

Primăria Codlea a câștigat în data de 26 septembrie prin hotărâre definitivă terenul pe care SC. Prescon l-a ,,împrumutat” în 2003.
De fapt, încrengătura și interesele care au primat la acea vreme, pe când PRESCON SA sub comanda lui Ioan Neculaie își aranja tot ce mișcă în județ, s-au răsfrânt și asupra primăriei din Codlea. Aparent, contractul de concesiune era în regulă. Prescon primea peste 9600 m2 de teren lânga terenul de fotbal, fost teren al SC Măgura SA (teren care în urma lichidării fabricii a revenit primăriei și SC Prescon pentru recuperarea unor datorii), obligându-se să construiască vestiare, tribune, etc.

,,…respectiv este amenajat doar un teren de fotbal, tribuna nu este amenajata corespunzator si nici grupurile sanitare , nu s-au amenajat terenuri de tenis, terenul de handbal, vestiarul iar pe  parte .din terenul concesionat se afla construit gaterul.

Mai mult, nu numai ca aceste obligatii nu au fost indeplinite, dar parata in loc sa demareze lucrarile respective, a diminuat si suprafata bazei sportive urmare a unui contract de schimb, vestiarele au fost demolate construind in loc un gater (fila 18 dosar 15796/2008).”

Nu numai că acestea nu s-au realizat niciodată. Mai mult, când a venit rețeaua de magazine Plus la Codlea, primăria deținea jumatate din teren, iar Neculaie jumătate. Primăria accepta să facă schimb cu Neculaie, cu un alt lot de  aceeași suprafață în spatele terenului de fotbal, lângă gater, iar Nicolae vinde terenul întregit, pe care actualmente este Lidle (fostul Plus) rețelei de magazine. Cea mai proastă afacere pentru primărie!

Revenind la actuala administrație, aceasta a considerat că trebuie să își recupereze terenurile date în folosință, de care cei care le-au preluat și-au bătut joc, iar verdictul dat în data de 26 este primul dintr-o serie de verdicte favorabile pe care primăria prin persoana primarului și-au propus să le primească în instanță.
Urmează ca suprafeței întregită să i se dea o destinație printr-o hotărâre de consiliu local.

Recuperare teren (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. De ce oare Romania is VINDE pamanturile si nu si le Concesioneaza ?

    Iar daca tot putea statul sa vanda acolo de ce s-a acceptat „schimbul” pt. ca sa vanda avantajos altcineva (si sa-si ia partea unii/altii) ?

    Ca cetateni ce se uita doar si dau din cap dezaprobator si dezamagiti, sa speram ca actuala conducere de la Primarie, va arata ce inseamna sa fii gospodar cu adevarat (fara a „pune toaleta in mijlocul curtii”).

  2. […] codlea-info.ro. De fapt, încrengătura și interesele care au primat la acea vreme, pe când PRESCON SA sub comanda lui Ioan Neculaie își aranja tot ce mișcă în județ, s-au răsfrânt și asupra primăriei din Codlea. Aparent, contractul de concesiune era în… […]

Comments are closed.