Praznicul Inaltarii Domnului – Hramul bisericii de la romani

7
1.323 vizualizari
views

Prin sărbătoarea Înălţarea Domnului rememoram miraculosul moment care încheie activitatea publică (pământească) a Celui pe care, pe bună dreptate, îl numim Mântuitorul Iisus Hristos.

Activitatea Sa pământească face parte, de fapt, din marea operă de restaurare (răscumpărare) a firii noastre omeneşti, căzute încă de la început, prin păcat, în suferinţă şi moarte. Restaurarea a presupus înomenirea (întruparea) Fiului lui Dumnezeu – Unul din Treime –, coborârea Sa din slava dumnezeiască, Naşterea supranaturală din Fecioara Maria, Maica Sa, apoi activitatea Sa printre oameni, cu cele trei direcţii:

  1. didactică – predicile şi cuvântările Sale
  2. arhierească – Jertfa pe Cruce
  3. împărătească – Învierea şi Înălţarea Sa la cer

Înălţarea Domnului, prin urmare, înseamnă transfigurarea, îndumnezeirea şi ridicarea firii noastre omeneşti la cer, nicidecum părăsirea omului de către Dumnezeu. Sau, cum se exprima marele teolog din sec. IV, Atanasie al Alexandriei “Dumnezeu s-a făcut om pentru ca omul să devină dumnezeu.”

Pr. Dr. Nistor Laurentiu

Hristos s-a-nălţat!

Hramul Bisericii Inaltarea Domnului

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

7 COMENTARII

  1. „Activitate publica” ? Nu e o exprimare tocmai potrivita atunci cand vorbesti despre Isus ;

  2. Adevarat s-a-naltat! Cine putea vorbi mai bine si mai frumos despre o sarbatoare atat de importanta decat un om al lui Dumnezeu,Pr. Dr. Nistor Laurentiu, multumim! Azi ne-am simtit mai aproape de Dumnezeu si mai protejati la frumoasa slujba tinuta la biserica de la romani,unde cuvantarile inaltatoare ne-au deschis sufletele catre credinta.

    • Mersi, pe langa fotografiile in care incerc sa surprind esentialul ,mai si scriu…ma informez,ma documentez si apoi realizez articolele ;).

  3. […] Vezi cum a fost Praznicul Înălțarea Domnului din 2011 CLICK AICI […]

Comments are closed.