Poliția Locală Codlea, amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă legea

0
703 vizualizari
views

Lucrătorii Poliției Locale Codlea, în luna aprilie, în urma activităților specifice și cu ajutorul sistemului de supraveghere video au depistat 9 persoane care au aruncat deșeuri voluminoase la platformele de colectare deșeuri municipal cu nerespectarea Regulamentului de Salubrizare după cum urmează:

– 3 persoane au fost depistate că au aruncat 3 canapele

– 1 persoană a aruncat o saltea de pat

– 1 persoana a folosit mașina de curierat rapid și a abandonat pe platforma de pe str. Gării mai multe lăzi din plastic și saci cu moloz

– 3 persoane au abandonat moloz

– 1 persoană a abandonat recipiente cu vopsea.

Împotriva persoanelor mai sus menționate se vor lua măsuri de sancționare și obligate să plătească costul colectării deșeurilor.

De asemenea, astăzi 28.04.2023 în jurul orelor 09.00 în baza unor informații cu ajutorul sistemului video de supraveghere a fost identificat o persoană care a basculat pe str. Mihai Viteazu (zona Infrățirii) circa 1.5 mc de țiglă spartă provenită din activitatea de construcții.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte aducem la cunoștinta locuitorilor municipiului Codlea că în conformitate cu Regulamentul de Salubrizare deșeurile voluminoase (canapele, mobilier, ambalaje voluminoase, moloz provenit din amenajări interioare) nu pot fi lăsate la platformele de colectare deșeuri municipale. Pentru eliminarea acestora deținătorii de astfel de deșeuri sunt obligați în baza unei cereri scrise adresate operatorului autorizat, respectiv SGM Codlea, să le predea acestuia, care va percepe o taxă în funcție de tipul și cantitatea deșeului. În baza taxei SGM Codlea va colecta, transporta și elimina deșeul în conformitate cu prevederile legale.

„Atragem atenția cetățenilor că efectuarea de transport de deșeuri de către persoane neautorizate constituie infracțiune conform Legii deșeurilor, iar încredințarea de către deținători a deșeurilor provenite din activitatea de construire constituie contravenție în cuatum de 5.000-10.000 persoane fizice iar juridice între 20.000 – 50.000 lei.

Sperăm ca pe viitor cetățenii să conștientizeze importanța respectării normelor cu privire la gestionarea deșeurilor, să trăim într-un mediu sănătos și să lăsăm urmașilor un mediu curat, au transmis reprezentanții Poliției Locale Codlea.”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic