Penitența deținuților de la Codlea reflectată în valoarea lucrărilor artistice

0
798 vizualizari
views

Puțini știu că Penitenciarul Codlea dispune de ateliere de creație în cadrul Serviciilor de Educație și Asistență Psihosocială. Astfel, nu de puține ori s-a întâmplat ca persoane care au greșit într-un anumit moment al vieții, să își descopere în perioada penitenței aptitudini artistice nebănuite.

În general, în viața de zi cu zi, ,,afară” (cum spun detinutii)  nu prea ai timp să îți dezvolti latura frumosului. De fapt, nu prea ai timp de nimic. Repeziciunea cu care se derulează o zi normală, zi de zi, un an întreg, an în care alergi să îți asiguri traiul, nu îți lasă acel repaos în care să poți privi înspre sine. La pușcărie însă, timpul înseamnă altceva. Este ca și cum ai trece într-o altă dimensiune în care secundele devin ani. Într-o astfel de dimensiune în care îți dorești ca timpul să zboare cât mai repede, singurul lucru care te  face să nu mai privești secundarul ceasului este creația. Indiferent că vorbim despre grafică sau desen în ulei, pictură pe sticlă sau confecționarea de obiecte din săpun, deținuții reușesc să se desprindă preț de câteva ore pe zi de atmosfera apăsătoare a zăbrelelor și evadează în lumea lor, o lume a creației. Foarte mulți dintre aceștia au un real talent, din a căror mâini se nasc adevărate opere de artă, demne de expoziție.

O astfel de expoziție a avut loc luni, 24 septembrie, orele 10:00, în Piața Sfatului din Brașov. Au fost prezentate spre vânzare în jur de patruzeci de obiecte reprezentând lucrări de pictură, grafică şi origami realizate pe parcursul anului 2012. O penitență ce se reflectă în valoarea lucrărilor artistice.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic