Nu-i român ca ardeleanul și nici om ca Târnăveanu

4
1.408 vizualizari
views

DSC_0622 (Copy)

Cânt, dans și joc, atmosferă de petrecere și voie bună în cea de a doua zi a Festivalului Sărbătoarea Toamnei „Marul Dulce”, avându-l ca invitat special pe Robert Târnăveanu. Îndrăgitul interpret de muzică populară a atras prin cântec lumea la dans. N-au lipsit jienele, învârtitele și sârbele ascultate de cei peste 1000 oameni aflați în promenada Codlei. Ce-i al lui, e pus deoparte, cum ar spune cel mai mare fan al acestuia, colega noastră de redacție, Dana Marcu. Robert Târnăveanu a promis că va reveni cu drag la Codlea, fiind pentru a doua oară la noi după Zilele Codlei 2013.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, au evoluat pe scenă Ansamblul Folcloric Măgura al Casei Municipale de Cultură Codlea, respectiv trupa mică și mijlocie, si Ansamblul Transilvănean din comuna Vulcan, ambele coordonate de coregrafii Angela Drăgușin și Popa Andreia.  Vocea tinerei soliste Alexandra Puchianu a atras publicul prezent aproape de scenă. Cu un timbru vocal plăcut și prezență scenică agreabilă, Alexandra Puchianu a susținut un recital înaintea lui Robert Târnăveanu.

A fost o zi plină de toamnă frumoasă. Dansurile moderne ale copiilor coordonați de Chira Iuliana și break-dance-ul celor de la Anturaj Crew au întregit paleta de activități cultural-artistice. Un moment deosebit a fost demonstrația de bărbăție a cavalerilor teutoni, moment pus în valoare de mai mulți tineri pasionati de istoria teutonilor Cetății Negre. Aceștia și-au prezentat costumele și au făcut o demostrație de luptă. Nici Jam Bart și a sa chitară nu au fost trecuți cu vederea. Un scurt recital de muzica folk menit să meargă la sufletul generației cu cheia la gât.

Vezi GALERIE FOTO EVENIMENT – CLICK AICI –

DSC_0458 (Copy)

Iată și programul din ultima zi

DUMINICA 13 OCTOMBRIE 2013

– ora 14.00-14.30 Ansamblul folcloric,,Doruletul” Ghimbav

– ora 14.30-15.00 Trupa de Dansuri Germane Codlea

– ora 15.00-15.30 Hoinarii Craiului Zărnesti – Mărgărit Adrian

– ora 15.30-16.00 Recital Daria Vlădău – Codlea

– ora 16.00-18.00 Ansamblul folcloric ,,Măgura”soliștii –

– Stan Rodica

– Drăguț Ioana

– Puchianu Alexandra

Acompaniază Taraful ,,Magura”al Casei de Cultură Codlea condus de

Costel Radu – acordeon

Instrumentisi- Solomon Aurel-saxofan

– Solomon Madalin-saxofon

– Popa Catalin-saxofon

– Serafim Sebastian-saxofon

– Pricina Constantin-Fluier si cimpoi

– Constantin Catalin-Acordeon

– Dragusin Florin – percutie

– ora 18.00-18.45 invitat solista Mioara Greavu

– ora 18.45-19.00 Ansamblul folcloric ,,Măgura”

– ora 19.00-19:30 invitat solistul Emanuel Cârstea

– ora 19.30-20.00 Formatia Accent-Lucian Blidar

 

Vezi cum a fost in prima zi la Sarbatoarea toamnei ,,Marul Dulce”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. Lume multa,muzica buna,dansuri traditionale,gratare,bere…astia’s codlenii care stiu sa petreaca cu orice ocazie.Traiasca Codlea!

  2. Da, asa este! Subscriu in totalitate celor scrise de tine, Ovidiu Stan! Mai ales ca il cunosc si personal! E un om deosebit, iubitor de oameni, de voie-buna si de frumos! Si se simte minunat la Codlea!

    • Sigur ca se va publica, insa mai dureaza intrucat spatiul alocat filmari a fost foarte mare. Dorinta noastra este de a realiza un montaj cu toate cele 3 zile.

Comments are closed.