Legea Aeroportului a trecut de Parlament și va fi transmisă către Președinte spre analiză și promulgare

0
1.329 vizualizari
views

Deputații au adoptat legea care reglementează situația juridică a terenului aeroportului de la Ghimbav.

La dezbaterile din 18 octombrie din plenul Camerei Deputaților au asistat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, și prefectul Ciprian Băncilă, care au dorit să se asigure că demersul parlamentarilor brașoveni va fi dus la bun sfârșit, astfel încât proiectul aeroportului să poată fi continuat.

Propunerea legislativă de modificare a art. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 41/2007 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov – Ghimbav” a fost aprobată cu 233 de voturi, deputații prelungind de la 5 la 15 ani termenul pentru realizarea obiectivului.

Legea va fi transmisă către Președintele României spre analiză și promulgare.

„Sunt foarte fericit că eforturile conjugate ale instituțiilor administrației publice brașovene – Consiliul Județean, Primăria Brașov, Instituția Prefectului, și implicarea tuturor parlamentarilor în deblocarea celui mai important proiect al județului Brașov au dat roadele scontate. De acum înainte putem stabili modul în care vom continua proiectul din punctul de vedere al montajului tehnico-economic, putem trece la reluarea procedurilor de licitație pentru lucrările la căile de rulare și construirea turnului de control, putem discuta concret cu potențialii investitori despre operarea viitorului aeroport”, a spus președintele CJ Brașov.

aeroport_parlamentul_romaniei-copy

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic