Forță de muncă și continuitate la Primărie

11
1.625 vizualizari
views

Reporter: În apropierea alegerilor locale din iunie 2012, ne-am decis să prezentăm cititorilor câteva idei legate de candidați, pentru a putea face o alegere cât mai rațională. Puteți să vă prezentați pe scurt?

Călin Ivan: Mulțumesc pentru început pentru această oportunitate pe care publicația dumneavoastră o susține în beneficiul codlenilor, și consider, ca simplu cetățean, că decizia de vot este una dificilă, având nevoie de mai multe date din partea candidaților. Așa cum majoritatea codlenilor știu, sunt viceprimarul municipiului, funcție deținută în ultimii 7 ani, reușind și demonstrând tuturor că pot face foarte multe lucruri necesare și utile. Am fost desemnat de Partidul Democrat Liberal, din care fac parte, și am primit cu onoare acest rol, acela de a candida pentru funcția de primar la alegerile din iunie 2012. Nu este doar o nouă provocare, ci este o sarcină care mă responsabilizează și mai mult.

Reporter: Oferiți-ne câteva detalii despre dumneavoastră.

Călin Ivan: Cred că cel mai important lucru de spus despre mine este faptul că sunt codlean și mă mândresc cu acest lucru. M-am născut în 1972, am absolvit Liceul Industrial de Chimie Codlea, cu media de bacalaureat 9,29. Imediat după finalizarea liceului, mi-am continuat studiile universitare, obținând titlul de inginer, prin absolvirea facultății de profil, din cadrul Universității Transilvania din Brașov, promoția 1995, cu media de licență 9,33. Sunt căsătorit și am un copil.

Reporter: Și cum s-a desfășurat cariera dumneavoastră politică de până acum?

Călin Ivan: Așa cum declaram anterior, sunt codlean și am vrut să dovedesc că pot realiza ceva pentru comunitatea din care fac și eu parte, de aceea toată activitatea mea politică de până acum am dus-o pentru codleni. Am intrat în viața politică din anul 1999, activând la Alianța Pentru România, de unde am fost ales consilier local în anul 2000. În 2004, am fost ales din nou consilier local al Partidului Democrat (după fuziunea A.P.R. cu P.D.), iar din 2005 și până în prezent sunt viceprimar.

Reporter: Credeți că sunteți potrivit pentru postul de primar?

Călin Ivan: Problemele codlenilor sunt și problemele mele. Acesta este modelul după care m-am ghidat în acești 7 ani de mandat de viceprimar, funcție din care oamenii au ajuns să mă cunoască și să aprecieze eforturile depuse spre binele lor. Cred că am ajuns să cunosc în detaliu problemele administrative și pe cele ale municipiului, în mod special, și spun asta pentru că este foarte greu să-ți exerciți funcția de primar fără o astfel de vedere de ansamblu asupra administrației și a oamenilor care lucrează în sistem. Pe lângă experiența de ordin managerial, am dobândit în ultimii ani și multe cunoștințe tehnice, de specialitate, privind rezolvarea problemelor municipalității, ceea ce mă recomandă ca un viitor primar în fața codlenilor.

Reporter: Ce experiență aveți în acest sens?

Călin Ivan: Cea mai credibilă carte de vizită constă în realizările din ultimii ani din Municipiul Codlea, la care am contribuit în mod direct: modernizare și reabilitare școli și grădinițe, achiziție de aparatură, refacerea acoperișului și modernizarea etajului unu și doi aferente Spitalului Municipal, refacerea și construirea de parcuri cu locuri de joacă pentru copii, reabilitarea și mărirea rețelei de canalizare și de apă potabilă, amenajarea de noi locuri de parcare, asfaltări și reparații străzi și trotuare, amplasare sensuri giratorii, modernizări ale sistemului de iluminat public, introducerea sistemului de management integrat al deșeurilor și multe altele.

Reporter: Cum credeți că se va desfășura această campanie electorală?

Călin Ivan: Sper să avem o campanie electorală cât mai civilizată, de nivelul unui adevărat municipiu și la înălțimea candidaților, sub sloganul ,,Să câștige cel mai bun!”. Sunt sigur că oamenii fac diferența între ceea ce s-a făcut la nivelul municipiului Codlea, ceea ce se face, proiectele care sunt în desfășurare și planurile de viitor; toate sunt integrate într-un plan coerent pe termen mediu și lung (vezi strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Codlea 2011-2012) și se poate face diferența în legătură cu ceea ce vor promite unii candidați în campania electorală. Eu nu sunt într-o competiție cu adversarii mei sau ceilalți candidați politici, ci îmi propun o confruntare prin idei și proiecte concrete și fezabile.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

11 COMENTARII

 1. Este normal ca in aceasta perioada grea de campanie sa ne sustinem candidatul,dar nu sunt de acord sa se faca rautacios si jignitor.
  Am citit si eu postarile de la acest articol,si constat urmatoarele;
  Sunt persoane care vorbesc cam in necunostinta de cauza,care nu sunt multumiti de ce s-a facut in Codlea(in parc nu se pune piatra,cel de la Codlea Nord este”vai de el”etc.}In parcul central din Brasov aleile sunt betonate,iar prin iarba nu se poate calca.Va referiti la mediile din liceu,la scoala terminata…Nu conteaza liceul terminat atita timp cit ai realizari actuale,dar este o onoare si sa ai medii mari de absolvire.Oricum pe acea vreme chiar se invata,chiar si la liceul de chimie. Vrea sa fiu cit mai concisa. Il apreciez pe d-l Munteanu ca citeste postarile,dar nu se cuvine sa raspunda tendentios.Nu cred ca il caracterizeaza,doar este candidat la primarie. Sunt citeva persoane loiale care raspund la tot ce se scrie.
  La final vreau sa o intreb pe d-na Grecea,de ce sustineti cu atita patos ca se fura?Il discreditati pe d-l Popa, pentru care acum patru ani ati facut lobby pentru a fi pe lista de consilieri de la PDL? De unde informatia? Ar fi frumos sa sustineti !!!

 2. Frumos articolul!! am citit cu mare curiozitate si am constatat ca chiar imi place ce am citit,om simplu care vrea si poate !! Bafta are toata sustinerea mea!

 3. Intrebarea mea se adreseaza direct actualului vice-primar Calin Ivan … nu viitorului posibil primar.

  De ce domnule vice-primar , in Codlea pe strazile Unirii si 15 Noiembrie ,se asfalteaza pe ploaie ?
  Ieri de dimineata masinile cu bitum erau aliniate pe strada Libertatii asteptand sa descarce in masina de asfaltat.

  Niciun reprezentant al primariei nu se afla in calitate de benefeciar la fata locului … sa blocheze asfaltarea .

  Sau poate pana la urma merge si asa … asfaltul se prinde mai bine in balta … si pelerinele de ploaie pentru angajatii primariei n-au fost prinse in bugetul pe 2012.

  Mult succes in campanie!
  Cu respect,
  Florin Orban

  • Si care-i problema mai Florine ? Ce daca tine asfaltul pana in toamna ? 🙂

   • Pai daca n-o sa tina asfaltul … poate vopsesc bordurile cu verde … sa se intergreze in iarba care lipseste de pe marginea drumului

    Cam atat pe tema asta …

    Shhtttt …. liniste …. unii e ocupati cu campania

 4. Am si eu o intrebare: de ce oare pdl-istii nu mai vor sa stie de culoarea portocalie si incearca sa se ascunda in spatele celei verzi?Hai raspundeti ca nu e greu!

Comments are closed.