Flashmob cu mămici și bebeluși

0
1.024 vizualizari
views

Flashmob-ul a fost organizat de Bebe Rostogol – Baby gym, prin intermediul Asociaţiei Bucuria Vieţii şi cu sprijinul grupului Baby Wearing Braşov, cu ocazia Săptămânii Internaţionale a Bebeluşilor Purtaţi (5-11 octombrie 2014). Acest moment a fost realizat concomitent în trei oraşe din ţară (Cluj, Bucureşti, Braşov), având aceeaşi coregrafie.

Flash-mob-ul este un termen provenit din limba engleză şi presupune o adunare foarte scurtă într-un loc public, participanții efectuând o anumită acțiune neobișnuită pentru o durată scurtă de timp (de obicei câteva minute), după care grupul se răspândește. Ideea a fost vehiculată în literatură în timpul secolului al XX-lea, fiind transpusă în realitate începând cu 2003.

Scopul acestei acţiuni a fost sugerat de însăşi melodia aleasă pt coregrafie, şi anume “Happy” – Pharrell Williams. Mămicile au dorit să arate că în rolul lor de mamă se simt împlinite şi fericite, făcând lucruri atât de fireşti (cum este dansul în acest caz) în timp ce îşi poartă cu multă dragoste puişorii. Mesajul mămicilor purtătoare se doreşte a fi acela de a încuraja această practică de a purta bebeluşul în mijloacele de purtare care mimează uterul matern, deoarece cercetările spun că atunci când e purtat, bebeluşul foloseşte mai bine oxigenul, are digestia mai bună şi îşi reglează temperatura mai uşor, îşi dezvoltă mai bine simţul echilibrului, iar respiraţia e mai sănătoasă şi nu au episoade de apnee în somn.Momentul flash-mob-ului de duminică a fost unul impresionant, foarte bine realizat şi i-a impresionat pe toţi trecătorii din central Braşovului.

Citiți mai multe despre… pe newsbv.ro

VIDEO – Flashmob Mămici și bebeluși

mamici si bebelusi flashmob (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic