Festivalul de teatru pentru deținuti – Codlea participă cu piesa „Fundația”

0
1.053 vizualizari
views

teatru detinuti

Festivalul de Teatru pentru Deţinuţi a ajuns să fie deja o tradiţie a sistemului penitenciar românesc, interesat de reintegrarea socială a persoanelor private de libertate. Astfel, pe lângă programele de şcolarizare, de formare profesională, ori programele educative sau de asistenţă psihosocială, dincolo de şansa de a munci, deţinuţilor li se oferă şi posibilitatea de a-şi explora latura artistică, de a descoperi faptul că efortul depus în mod constant şi cu pasiune duce la succes.

Persoanele private de libertate din Penitenciarul Codlea au, de cinci ani, şansa de a experimenta teatrul ca oportunitate de reintegrare socială. Astfel, cu implicarea plină de talent actoricesc, de tact pedagogic şi psihologic a cunoscutului actor braşovean Gabriel Costea şi cu colaborarea excelentă a Centrului Cultural Reduta Braşov, Penitenciarul Codlea, prin intermediul serviciului de educaţie şi de asistenţă psihosocială, reuşeşte şi în acest an să pună în scenă o piesă valoroasă: „Fundaţia”, de Buero Vallejo.

Încă din primăvară 10 actori amatori aflaţi dincolo de gratii se pregătesc intens pentru cele două spectacole pe care le vor susţine în Braşov, la Centrul Cultural Reduta şi pentru spectacolul care va avea loc în confruntarea finală, cea de la Teatrul Nottara, din Bucureşti.

Spectatorii iubitori de frumos şi interesaţi de efectele prosociale ale teatrului sunt aşteptaţi joi, 10 octombrie, ora 18, la Centrul Cultural Reduta.

Fundatia

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic