Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități

0
874 vizualizari
views

Am primit întrebări legate de modalitatea de solicitare a voucherelor prin care persoanele cu dizabilități își pot achiziționa dispozive și aparatură care să le asiste așa încât să poată să lucreze în anumite ocupații, adecvate și adaptate handicapului lor”, scrie deputatul Roxana Mînzatu pe blogul acesteia, dinparlament.ro

Fiind vorba despre un proiect național pentru care am acordat fonduri europene în cadrul POCU (Programul Operațional Capital Uman), continuă deputatul Roxana Mînzatu, fost ministru al Fondurilor Europene, am bucuria să las câteva detalii despre acest proiect necesar, util, cu soluții concrete.

Proiectul se numește ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” și este implementat de Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități ANPD în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă ANOFM.

În cadrul acestui proiect, aprobat și lansat în 2019, se acordă  7000 de vouchere persoanelor cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă. În plus, 200 de companii vor beneficia de fonduri pentru adaptarea condițiilor locului de muncă la nevoile unui lucrător cu anumite dizabilități.

Din păcate, și aici recunosc că avem un minus, persoana cu dizabilități care are nevoie de tehnologia asistivă pentru a putea să activeze pe piața muncii va trebui să viziteze sau să interacționeze, pe rând, cu 3 tipuri de entități:
1. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) local
2. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Local
3. Furnizorul de echipamente (selectat din lista aceasta, cu ultima actualizare la data de 13 ianuarie 2020: Lista-Furnizori-tehnologii-asistive-13-01-2020)

Cel mai bine este să aflați toate detaliile și să obțineți formularele necesare accesând linkul de mai jos, aparținând Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități:

http://anpd.gov.ro/web/tehnologie-asistiva/ 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic