EXCLUSIV: Interviu cu Bianca Iftimie, codleanca premiată de Agenția Spațială NASA

1
4.289 vizualizari
views

Bianca Iftimie, tânăra din Codlea care alături de cei 7 colegi șaguniști a reușit să uimească Statele Unite Ale Americii, a împlinit de curând 18 ani și a acceptat să ne ofere detalii într-un interviu în exclusivitate, să ne vorbească despre proiectul românilor și performanța acestora.

Vădit emoționată, Bianca Iftimie ne povestește cum au acceptat provocarea lansată de către profesoara lor, Carmen Tănăsescu, și despre ideea de a realiza o stație spațială funcțională pentru o situație ipotetică, aceea în care viața pe pământ nu ar mai fi posibilă. Și-au pus în valoare toate cunoștințele și abilitățile pentru a susține un proiect unic, impresionând SUA și obținând locul 1 mondial.

Bianca Iftimie, Bianca Gridean, Ioana Belcin, Tripea Roberta, Ciociu Victoria, Plămădeală Andrei, Popa Codrin, Răfoi Alexandru.

Minți sclipitoare, cei 8 magnifici printre care se află și Bianca, au pus la punct un întreg ecosistem în mai puțin de 30 de zile. Stația spațială realizată de către aceștia este un proiect viabil și, mai mult de atât, aceasta poate deveni o navă spațială care călătorește în univers. De la sistemul de captare a energiei până la propulsare și generare a climatului bio, îmbinând cunoștințe de matematică, fizică, biologie și chimie, elevii șaguniști s-au întrecut pe sine.

Bianca Iftimie (3)

Nu s-au așteptat ca din sutele de proiecte din 18 țări, al lor să fie cel câștigător, mărturisește Bianca. Tânăra face parte dintr-o familie de muncitori, iar visul acesteia de copil a fost să devină medic, însă pasiunea pentru tehnologie a făcut-o se descopere mai multe oportunități în matematică-fizică, iar părinții au fost cei care au încurajat-o mereu. Poate de aceea se și pregătește pentru Olimpiada Națională de Matematică de săptămâna viitoare.

Nu este o tocilară în niciun caz, ne spune zâmbind. Pasiunea ei vine din dorința de a cunoaște, de a-și îmbogăți bagajul de cunoștințe. În timpul liber Bianca e pasionată de beletristica, iese în oraș cu prietenii și nu este cu nimic diferită de alți tineri de vârsta ei.  Își dorește să ajungă în SUA la conferința NASA împreună cu colegii ei, unde sunt așteptați câștigatorii începand cu 13 mai 2014. Nu au banii necesari încă, dar speră să își poată vedea visul împlinit.

Întrebată fiind dacă ar dori să emigreze în cazul în care i s-ar propune de către americani, patriotismul Biancăi a decis că nu ar pleca, întrucât în ei stă viitorul României și o țară care își pierde valorile nu se poate dezvolta. Nu doar frumoasă și inteligentă, ci și înțeleaptă, Bianca este un Berbec ambițios care ne face să fim mândri de ea.

Interviu cu Bianca Iftimie (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Bravo Bianca, respect. Asta chiar e un motiv de mandrie si bucurie.
    Bravo doamnei profesoare Carmen Tanasescu. Pe vremuri a predat si la Generala 3. Un om deosebit.

Comments are closed.