Este legal să treci pe roșu ca să faci loc ambulanței? Prevederile Codului Rutier actualizat: ce trebuie să știe șoferii

0
109 vizualizari
views

Codul Rutier actualizat 2024 precizează în ce situații sunt șoferii obligați să acorde prioritate de trecere mașinilor de intervenție.

Toți conducătorii auto știu că este interzis să treci când semaforul indică roșu, dar, legea stabilește că toate autovehiculele sunt obligate să acorde prioritate mașinilor de intervenție.

Atunci când o mașină de poliție, de pompieri sau o salvare are semnalele luminoase și acustice în funcțiune, șoferii trebuie să îi fac loc să treacă. Problema apare atunci când semaforul indică culoarea roșie. Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței?

Această dilemă au avut-o mulți conducători auto de-a lungul timpului. De exemplu, un șofer aflat la semafor, care stă la roșu, observă în spate o ambulanță cu girofarurile și sirena pornite. În acel moment, are de ales între a sta pe loc până se pune verde la semafor sau a traversa pe roșu. Ce ar trebui să facă?

Nu traversa intersecția pe roșu în încercarea de a face loc ambulanței, pentru că este contravenție. Dacă este sigur, doar ambulanța va face asta. Dacă nu, va aștepta până când va putea traversa în siguranță”, este răspunsul indirect oferit de Serviciul de Ambulanță București, prin intermediul unei postări pe Facebook.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ