Despre revenirea românilor acasă – Zilele Diasporei Codlea și Re*Patriot

0
2.867 vizualizari
views

Zilele Disaporei Codlea, un eveniment care marchează și începutul implementării strategiei repatrierii codlenilor aflați departe de casă, nu puțini la număr, o inițiativă salutară, primită cu deschidere de către administrația locală și societatea civilă deopotrivă. Un proiect de repatriere prin antreprenoriat –  RE*PATRIOT.

Diasporenii au fost primiți după cum ne este tradiția, cu pâine și sare, au avut loc dezbateri și schimburi de opinii, iar vizita la Codlea a inclus Muzeul Tradițiilor Codlene, Biserica Evanghelică Fortificată și Casa de Cultură cu un scurt program artistic susținut de către Ansamblul Folcloric Măgura Codlea.

Momentul artistic a fost de departe cel mai emoționant, ne mărusisește Cristina Gabriela Burcă, plecată din țară de ani buni.  Oricum ar sta lucrurile, faptul că ne-am născut și crescut în România și că purtăm în suflet dorul de casă ne face să revenim de fiecare dată cu plăcere pe pământul strămoșesc.

Deosebit de interesantă a fost și abordarea grupului de afaceri, români care au luat drumul străinătății în urmă cu mai bine de 20 de ani și care au ajuns să conducă  sau să dețină firme cu un capital deloc neglijabil și care își doresc să dezvolte aceste afaceri în România, chiar la Codlea. Așa cum spuneam, este un prim pas, unul mic, dar hotărât, pentru creșterea și dezvoltarea aromnioasă a noastră, a românilor.  

VIDEO – REPATRIOT CODLEA

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic