Despărțământul ASTRA a premiat excelența

0
1.904 vizualizari
views

În seara zilei de 24 iunie, de la orele 18:00, în sala Casei de Cultură s-a desfășurat, într-o deosebită organizare, manifestarea ”Excelența în Școli”, în cadrul căreia s-au înmânat opt diplome de nominalizare unor elevi astriști din Codlea, Vulcan, Hălchiu și Feldioara și ”Diploma de excelență Dr. Nicolae Căliman” conferită absolventului liceului de Muzică ”Tudor Ciortea” din Brașov, Răzvan Laurențiu Păun, primul laureat al unui proiect anticipat pentru următorii cinci ani.

Manifestarea a avut la deschidere o expoziție de sculptură și ceramică, în holul Casei de Cultură, cu creații ale astriștilor plastici: Petrică Buhnici, Marius Nicolae Diaconu și Gheorghe Oprea Holbavianu și o expunere de cărți ale membrilor cenaclului ”Lucian Blaga”: Iuliu Ionaș, Mihaela Roșca, Liliana Spătaru, Gheorghe Oprea Holbavianu și Gheorghe Ungureanu.

Pe scena Casei de Cultură au prezentat recitaluri mult aplaudate:  Orchestra de cameră a Liceului de Muzică ”Tudor Ciortea”  Brașov și Corul de Cameră ”Astra” Brașov și s-a produs o prezentare specială a costumului popular feminin din Augustin, având ca însuflețitor pe doamna profesoară Ramona Aroneasa.

În public au fost recunoscuți președinții majorității Despărțămintelor din țară și Republica Moldova, împreună cu președintele Astrei, domnul prof. univ. Dumitru Acu, reprezentatul local în Senatul României, domnul Marius Coste, viceprimarul Virgil Urdea, scriitorul Iuliu Ionaș și criticul Aurel Ioan Brumaru, Protopopul de Săcele Sorin Șerban și Protopopul  din zona Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea și preoții parohiilor din Codlea, Hălchiu, Vlădeni, Augustin, directori de școli și profesori din toate localitățile Despărțământului și alți invitați speciali: părinți și elevi.

Au rostit frumoase cuvântăripe scenă: președintele Astrei, domnul profesor univ.  Dumitru Acu, protopopul din zona Bran-Zărnești Gheorghe Colțea, preotul din Hălchiu Nicolae Goja, dirijorul corului ”Astra”, prof. univ. dr. Ioan Oarcea și domnul Mircea Gheorghe Dragoș, președintele Despărțământului Astra ”Dr. Nicolae Căliman” Codlea. Mai multe imagini pe www.astra-codlea.ro

DSC_9299 (Copy) DSC_9367 (Copy) DSC_9377 (Copy) DSC_9385 (Copy) DSC_9423 (Copy) DSC_9429 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic