Cozi kilometrice pe Valea Prahovei, sensul spre București

0
779 vizualizari
views

Trafic aglomerat pe Valea Prahovei în duminica de după Sfânta Mărie. Turiștii veniți la munte se reîntorc către casă și au format coloane de câțiva kilometri pe sensul de mers spre București.

Răbdarea este o virtute, spune un participant la trafic. Poate peste 22 de ani să avem autostradă, oricum până la Comarnic facem 1 oră cel puțin, noi suntem din Ploiești.

Alt șofer, la fel dezamăgit.. Nimic nou sub soare, același trafic infernal în care stăm și răbdăm. O doamnă, pasager, merge spre Constanța și spune că se aștepta ca traficul să fie aglomerat spre mare, nu la munte. Se pare că am fost luați prin surprindere. Fiecare spune că ar trebui cel puțin două benzi pe sensul de mers , nu mai vorbim de promisiunea unei autostrăzi.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului.
Pentru evitarea traficului aglomerat de pe DN1, începând cu orele 12:00, la Dârste (municipiul Brașov) și la Râșnov (intersectia DN73 cu DN73A), s-au instituit dispozitive de dirijare și de informare a participanților la trafic cu privire la valorile ridicate pe acest traseu.
Pentru evitarea aglomerației se recomandă ruta alternativă DN1A – Săcele, Cheia, Vălenii de Munte, Ploiești.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcției, semnalizând totodată această intenție.
La planificarea călătoriei, luați în calcul folosirea rutelor alternative care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic