Consumul și traficul de droguri, subiect tabu la Codlea

0
6.036 vizualizari
views

Consumul și traficul de droguri rămân un subiect sensibil pentru comunitatea codleană. Deși aparent lucrurile par aproape perfecte în comunitatea noastră, un număr îngrijorător de adolescenți și tineri continuă să se aprovizioneze și să consume droguri. Indiferent că vorbim despre canabis sau alte ierburi și pastile, până la inhalarea banalului prenadez, consumul acestor droguri afectează viața socială a tinerilor, iar despre dealerii de droguri nu mai vorbim.

Raul Druță, tânărul de la Pro România care candidează pentru Primăria Codlea, aduce în atenția publicului această situație și spune că trebuie să ne implicăm în stoparea a ceea ce e pe cale să devină un fenomen nefast. Părinții par neputincioși, iar autorităților le lipsesc informațiile și implicarea directă.

De aceea, consideră Raul Druță, la nivelul administrației municipiului Codlea, atât în instituțiile de învățământ cât și în Direcția de Asistență Socială ar trebui să se pună accent pe prevenire, dar și pe combatere.

Însă cel mai important aspect este cel legat de destructurarea rețelelor de trafic de droguri și neapărat inființate programe antidrog pentru persoanele dependente. Soluții există și pot fi implementate, de la sprijinul pe care îl poate oferi școala și până la consilierea persoanelor dependente cu finanțare din bani publici, inclusiv schimbarea anturajului și supravegherea în mod constant pentru o perioadă de timp.

Nu este simplu să scapi de un asemenea episod, spune Raul Druță de la Pro România.”Am avut amici și apropiați pe care i-am susținut și i-am sprijinit. Însă statul? Statul  nu a făcut nimic și este timpul să o facă!”, explică Raul Druță. În primul rând trebuie să ai familia alături, dar este obligatoriu ca societatea să îți poată oferi sprijin. Oamenii trebuie să lucreze pentru oameni!

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic