Comunitarii nostri, cainii vagabonzi

3
1.248 vizualizari
views

Tot mai des in ultima vreme ii aud latrand sau ii intalnesc la intrarea in magazine,concurand cu cersetorii bipezi de rand. Strazile sunt ticsite de ei, copiii nostri le duc mancare in fata blocului si le dau si nume. Azor, Laika sau Piki. Odata cu lasatu` serii, cei mai frumosi catei devin dulai de care nu te poti apropia si de care nu poti trece in drumul catre casa. In cel mai fericit caz, scapi latrat si cu o sperietura buna. N-am observat pe cineva sa ia atitudine. Mai din mila sau nepasare, toleram sau privim indiferenti cainii comunitari in speranta ca niciunuia dintre noi nu i se va intampla ceva rau.

Apoi, te mai gandesti si la Asociatia Pentru Protectia Animalelor, ca parca nici cu ei nu iti vine a te certa. E drept ca nici ei nu fac mare lucru. Insa, fereasca Bunutu` sa iti vina copilu` in casa muscat de caine sau, mai grav, mutilat, ca tare n-as vrea sa fiu in pielea celor care ar fi putut face ceva in sensul acesta.

P.S. Pana atunci, comunitarii nostri latra.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

 1. […] Comunitarii nostri, cainii vagabonzi Thu Dec 02, 2010 14:29 pm Tot mai des in ultima vreme ii aud latrand sau ii intalnesc la intrarea in magazine,concurand cu cersetorii bipezi de rand. Strazile sunt ticsite de ei, copiii nostri le duc mancare in fata blocului si le dau si nume. Azor, Laika sau Piki. Odata cu lasatu` serii, cei mai frumosi catei devin dulai de care […] […]

  • Nu pot sa ma abtin fara sa aduc o critica severa autoritatilor responsabile
   cu prinderea si izolarea acestor comunitari, pentru ca sunt o victima a atacuilor acestora.Mentionez ca ma aflu in a patra saptamana cu mana dreapta imobilizata in ghips, cu fractura.

 2. Este trist ceea ce se intampla, dar oare cine are cea mai mare vina? Ne este atat de simplu sa spunem „sa ii ia cineva de pe strazi…sa ii duca de aici”, dar nimeni nu intreaba „cine i-a adus in primul rand?” Cunosc nenumarate cazuri in care cei mai multi isi abandoneaza cainii pe unde apuca, din nepasare si indiferenta, din lipsa posibilatilor de a-i mai intretine si cate si mai cate, Saracii nu au alta alternativa decat a hoinareasca pe strazi, cersind pe la scari si la geamurile locatarilor. Este adevarat ca multi dintre ei sunt periculosi, dar mie personal mi se rupe inima cand ii vad in fata geamului si nu ma pot abtine sa nu le arunc fie si ultima bucatica de carne. Dar ca sa nu ma abat de la subiect, mai adug urmatoarele:
  Activitatea de hingherit a fost pusa in sarcina SC Servicii de Gospodarire Magura Codlea SA, printr-o hotarare de Consiliu Local la inceptul acestui an. Nu de mult s-a infintat si un adapost pentru aceste patrupede si din ce am vazut in ultimile zile, oamenii sunt pusi pe fapte. Cel putin in zona unde locuiesc eu…si anume cartierul Magurii…cainii s-au „imputinat”. Acum vine si partea cealalta: in mod normal acestia vor fi castrati iar cei sanatosi retrimisi pe strazi, ca daca stam sa gandim putin, suntem constienti ca nu ii vor putea tine acolo la nesfarsit, mai ales ca nici spatiul nu este nelimitat. De omorat, nu o pot face, pentru ca legea nu permite „eutanasierea” decat daca sunt animale grav bolnave. Otravirea cainilor este strict interzisa prin lege.
  O alta solutie nici nu indraznesc sa propun si asta pentru ca niciunul dintre voi nu va adopta un catel, fie din rautate, fie din dezinteres fata de cel mai bun prieten al omului.

Comments are closed.