Comunicat de maximă importanță! Nu vă lăsați înșelați!

1
833 vizualizari
views

În ultima perioadă de timp, mai multe persoane, în general vârstnice, au căzut victime ale unor infracțiuni de înșelăciune cu următorul mod de operare:

Persoanele au fost contactate telefonic pe telefonul fix (de regulă), de o persoană care plângea și se recomanda a fi rudă apropiată (fiu, nepot), aducându-le la cunoștință faptul că a fost implicat într-un accident rutier soldat cu un mort sau alte victime, solicitând să trimită urgent o sumă de bani necesară pentru plata diferitelor servicii ocazionate de accident precum și pentru plata onorariilor unui avocat, solicitând ca banii să fie trimiși prin serviciile Western Union sau Money Gram pe numele unor diverse persoane.

Dacă partea vatamată afirmă că nu cunoaște vocea, presupusa rudă motivează că acest lucru se datorează accidentului și o pune pe victimă în legătură cu o altă persoană despre care afirmă că este avocatul, procurorul sau polițistul (după caz), îndemnându-le să aibă încredere în această persoană și să facă ceea ce le spune aceasta, multe persoane fiind astfel înșelate cu sume importante de bani.

Fenomenul a luat amploare la nivel național în ultima perioadă, numai  în Codlea fiind înregistrate două cazuri în ultimele două săptămâni cu un prejudiciu de peste 30.000 RON.

NU DAȚI CURS UNOR ASTFEL DE SOLICITĂRI PENTRU A NU FI ÎNȘELAȚI!

Sfaturi:

1. Discutați în prealabil cu parintii dvs și stabiliți că nu va fi cazul să procedați așa în caz de .. Doamne ferește!

2. Ca posibilă victimă, indiferent cât de afectat sunteți, încercați să obțineți confirmarea rudei (fiu, nepot) sunând-o pe telefonul mobil.

2. Adresați-vă celui mai apropiat sediu de poliție sau sunați la 112.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Într-adevăr există acuma o activitate de acest gen prin Codlea.
    Mama mea a fost sunată de două ori: ieri și astăzi, de o fată plângând care a spus că. ”mamă a avut loc un accident” prima oară și a doua oară ”că s-a întâmplat ceva grav”. Prima oară mama a închis din prima, iar a doua oară când a replicat ”să fii sănătoasă” a fost înjurată și porcăită la greu.
    Sper ca oamenii în vârstă să nu fie fraieriți de șacalii ăștia.

Comments are closed.