Codlenii otrăviți în fiecare seară, ce este de făcut?

0
3.988 vizualizari
views

Dispozitivul montat de către administrație la începutul lunii octombire, prin care se monitorizează calitatea aerului în privința particulelor cancerigene, trece aporape în fiecare seară pragul admis conform normelor. Îngrijorător este faptul că emisiile de suspensii cancerigene depășesc cu mult limita admisă, uneoir și de patru sau cinci ori.  Potrivit indicatorilor din dispozitiv, limita pentru condițiile unui aer nepoluat ar trebui să fie:
Particule în suspensie – PM10
Valori limită 50 ug/m3 – valoarea limită zilnică pentru protecția sănătăţii umane
40 ug/m3 – valoarea limită anuală pentru protecția sănătăţii umane

În asemenea condiții, viceprimarul cu atribuții de primar, Mihai Cîmpeanu, a sesizat Garda de Mediu, care a demarat proceduri de verificare pentru a identifica agentul economic care poluează.  Vorbim despre o procedură standard, deși majoritatea codlenilor bănuiesc despre ce poluator este vorba. Cert este faptul că, fără să știm, suntem otrăviți în fiecare seară, predispuși îmbolnăvirii de cancer.

În altă ordine de idei, agentul economic suspicionat de poluare spune că are toate autorizațiile necesare atât de la agenția de mediu. Cu toate acestea, firma recunoaște că are fluctuații în depășirea acestor limite și spune că vor monta un nou sistem de filtrare a particulelor și un nou cuptor cu o capacitate mai mare și mult mai performant. Acest lucru ar trebui să se întâmple la sfâșitul lunii noiembrie.

De asemenea, societatea comercială își cere scuze pentru disconfortul creat. Firesc, atât pentru sănătatea cetățenilor cât și pentru buna desfășurare a activității agentului economic, ar fi ca administrația să găsească o cale prin care să rezolve ”confilctul” prin care la acest moment profită oportuniștii aflați în campanie electorală și care visează petiții online sau închiderea agentului economic, speculând o sensibilitate asupra sănătății locuitorilor. În acest sens Mihai Cîmpeanu spune că va face toate aceste demersuri, fiind de altfel și primul care a sesizat poluarea municipiului cu suspensii cancerigene. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic