Codlea ar putea accesa Fonduri Europene pentru a reduce numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie

0
2.028 vizualizari
views

Administrația publică locală a depus spre evaluare un proiect în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, cu  titlul “Munca, Asumare, Legalitate pentru Integrare și Nediscriminare (MALIN)” având următorul obiectiv general:

Creșterea calității vieții pentru 556  de cetățeni ce trăiesc în comunitatea marginalizată din cartierul Mălin, municipiul Codlea,  prin reducerea numărului de persoane de minoritate romă aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Pe termen lung proiectul va produce efecte pozitive ca urmare a adaptării activităților atât la specificul grupului țintă cât și la specificul local și a abordării integrate a nevoilor membrilor săi. Implicarea membrilor grupului țintă în activități educaționale inovative, socio-medicale precum și sprijinirea acestora în activități de organizare comunitară și consultanță juridică, va conduce la reducerea  gradului numărului de persoane de minoritate roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială. O componentă importantă va fi echiparea membrilor grupului țintă cu competente necesare atât pentru a ocupa un loc de muncă, cât și pentru a cunoaste, a acționa, a se dezvolta pe sine și a fi membru activ al societății, contribuind la creșterea coeziunii sociale și creșterea competitivității grupului ținta, facilitant acestora accesul/ încadrarea pe piața muncii și dezvoltarea propriilor afaceri.

În urma finalizării etapei de verificare administrative și a eligibilității, proiectul M.A.L.I.N. a fost declarat admis. Din totalul de 163 de proiecte depuse, doar 35 au fost admise pe masura 4.1, 128 fiind respinse. Urmează ultima etapă, cea a evaluării proiectului.

Primarul Cătălin Muntean se arată încrezător în reușita acestui proiect. Este important să identificăm problemele sociale reale ale comunității și să căutăm soluții pentru rezolvarea acestora. Pentru a avea o societate sănătoasă cea mai bună investiției este în educație. Este timpul ca persoanele aflate la limita sărăciei să fie într-adevăr ajutate prin dezvoltarea unor astfel de programe, a mai declarat primarul municipiului Codlea.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic