Bacșișul va fi trecut pe bonul fiscal

0
165 vizualizari
views
Woman putting tips into glass jar on wooden table indoors, closeup

Bacşişul dat în baruri şi restaurante va fi recunoscut oficial în România, de la 1 ianuarie 2023.. Astfel, suma pe care o lăsăm chelnerului se va regăsi pe bon şi va fi impozitată. De asemenea, bacşişul va putea fi achitat şi cu cardul. Asta în condiţiile în care mulţi angajaţi din domeniul ospitalităţii se plâng ca banii lăsaţi de clienţi sunt mai puţini, de când oamenii nu mai umblă cu cash la ei.

Operatorii economici au obligaţia de a înmâna clientului o notă de plată, în prealabil emiterii bonului fiscal, în care sunt prevăzute rubrici destinate alegerii de către client, a nivelului bacşişului oferit, între 0% şi 15% din valoarea consumaţiei. Nota de plată trebuie să conţină şi o altă rubrică, în care clientul să poată înscrie suma oferită drept bacşiş, în valoare absolută, dacă acesta optează pentru acest mod de stabilire a valorii bacşişului acordat.

Proiectul de lege iniţiat de fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici modifică ordonanţei Guvernului nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale şi completează ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic