Bacalaureat 2022. 73,3 % rata de promovare

0
551 vizualizari
views

Rezultatele la bacalaureat au fost afișate în urmă cu scurt timp. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că rata de promovare la examenul de anul acesta este de  73,3 %. Vorbim despre cel mai ridicat nivel de promovare din ultimii zece ani.

Din păcate, sunt și județe unde nu s-a înregistrat nicio medie de 10, iar Brașovul se numără printre ele.

La examenul de bacalaureat au promovat 89.054 de candidați, dintr-un total de 121.470 de candidați prezenți, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

108.450 de candidați prezenți provin din promoția curentă, iar 13.020 de candidați sunt din promoțiile anterioare.

Aceste rezultate pe care le apreciez ca fiind bune, sunt cele mai bune din ultimii 10 ani, se datorează și simplificării materiei din care s-au eliminat acele conținuturi care au fost predate pe parcursul perioadelor în care școlile au fost închise. Începând de anul viitor o să avem o tranziție spre normalitate, sigur că programa va fi simplificată și anul viitor cu ceea ce s-a predat în clasa a X-a și eventual în clasa a IX-a, dar vom avea deja conținuturi complete pentru clasele a XI-a și a XII-a.” a declarat Cîmpeanu.

Cea mai mare medie la Bacalaureat, la Brașov, a obținut-o un  absolvent de la Colegiul Național ” Dr.Ioan Meșotă”  9,96.

Notele elevilor la Bacalaureat 2022 sunt anonimizate, pentru al treilea an, astfel că fiecare candidat la această sesiune de Bac trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut atât la probele scrise, cât și la cele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

Absolvenții nemulțumiți de notele primite pot să depună contestații tot astăzi, de la ora 12:00 până la ora 18:00. Rezultatele finale, după contestații, vor fi afișate vineri, 1 iulie.

Pe site-ul edupedu.ro se pot găsi rezultatele la Bac, pe fiecare județ în parte: https://www.edupedu.ro/breaking-rezultatele-bacalaureat-2022-au-fost-publicate-vezi-listele-cu-notele-candidatilor-pe-judete/

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic