Aplicația TikTok ar putea fi interzisă în România!

0
102 vizualizari
views

Aplicația TikTok ar putea fi interzisă pe dispozitivele guvernamentale din România. Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a anunțat vineri că o eventuală decizie privind interzicerea aplicaţiei TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor la stat ar putea fi luată miercuri, când se va întruni Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică.

Aplicația TikTok ar putea fi interzisă în România!  Sebastian Burduja a subliniat faptul că această interdicție vizează doar dispozitivele de serviciu ale angajaților de la stat și nu va avea niciun impact asupra dispozitivelor personale ale bugetarilor.

O decizie se va lua în cursul zilei de miercuri, 17 mai, când se va întruni Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică. Este organismul format din toate instituţiile, structurile statului cu atribuţii în zona de securitate cibernetică, se întruneşte la Palatul Cotroceni, e convocat de Administraţia Prezidenţială şi are abilitatea de a emite astfel de puncte de vedere în baza cărora să poată fi luată o eventuală decizie de a interzice aplicaţia.

Vreau să precizez că nu este vorba de a interzice aplicaţia pentru românii care nu lucrează la stat, sau pe dispozitive personale, doar pentru dispozitivele de serviciu luăm în calcul această posibilă interdicţie, care trebuie să se bazeze pe o analiză de specialitate, de aceea se întruneşte Consiliul, să revadă toate analizele care s-au generat pe acest subiect din partea instituţiilor statului şi să ia o decizie în acest sens”, a declarat Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a explicat și cum vor fi prinși funcționarii care folosesc totuși TikTok-ul în timpul serviciului.

Acele date fiind, pe de-o parte, de funcţionare a aplicaţiei, dar pot fi şi date care nu ţin strict de funcţionarea aplicaţiei TikTok şi, de asemenea, ne uităm şi la ce se întâmplă cu aceste date odată ce ele sunt colectate de această aplicaţie, dacă sunt transmise mai departe sau nu… Contează bineînţeles şi partea aceasta de politică de guvernanţă, dacă vreţi, deci faptul că aplicaţia TikTok provine dintr-o regiune a lumii unde guvernul, dacă solicită unei companii private date, ne punem întrebarea dacă acea companie răspunde Da sau Nu, probabil că răspunde Da, indiferent de natura solicitării. Lucrurile acestea stau la baza acestor analize în acest moment”, a mai spus ministrul.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic