7 din 7 și ACSM-iștii din Codlea preiau șefia clasamentului

0
1.382 vizualizari
views

O toamnă târzie la Codlea la jumătatea lui octombrie. După o noapte rece, un soare cu dinți și-a făcut apariția la 9 ale dimineții pe stadionul ,,Măgura ” din Codlea, acolo unde aveau să se întâlnească juniorii echipei gazdă ACSM Codlea și ai vizitatorilor de la AS Olimpic Voila. Deși roua căzută nu s-a ridicat la cer, echipele și-au făcut încălzirea în aburii pământului călduț totuși… Cei prezenți la joc au putut asista la un adevărat galop de sănătate al juniorilor gazdă. Nu vă gândiți că s-au umplut tribunele… N-a fost nimeni, din păcate, la joc… Dezolant de multă liniște pe stadion. S-au putut ușor deslușii indicațiile de la margine ale celor doi antrenori… Pe teren, puștii celor două echipe comentau și ei. Ba la deciziile arbitrilor, ba mai o ceartă colegială între ei… Că de, asta văd și pe la televizor la ăia mari, fotbaliști adevărați. Sau mă rog, tentative de fotbaliști… Un 13-0 pentru juniorii codleni la final de joc. Mulțumiți de scor cei ai gazdelor. Nemulțumiți cei din tabăra adversă. Nemulțumit în totalitate de evoluția unora dintre elevii săi tehnicianul gazdelor. Părintește însă le-a explicat și unde au greșit…

Pădurariu Rareş Andrei din Brașov a fost desemnat de diriguitorii CCA-ului brașovean să arbitreze jocul seniorilor dintre echipele ACSM Codlea și AS Olimpic Voila. Pentru acest joc, au fost desemnați să-l ajute pe Pădurariu, asistenții brașoveni, Polexe Răzvan și Ciorbea Cristian Marian, supervizați de Vilmoș Szasz, din Brașov acesta. Din păcate fotbalul e prost înțeles de unii, sau deloc de către alții. De ce spun asta? Dacă puștii de 16-17 ani au preocuparea alcooluui, a tutunului, a statului la leneveală, departe de-a intra în rândul oamenilor cu siguranță, cealaltă generație, a celor cu ghiocei la tâmple este de admirat. Asta am putut admira la cei 10 jucători ai formației vizitatoare. 10 cu tot cu portarul. Pe foaia de rezerve, mulțime vidă, evident… Am stat de vorbă cu jucătorii oaspeți pe care i-am admirat. Unul dintre ei, venise cu doar câteva zile în urmă din Italia unde muncește. ,,Am venit că m-a rugat nea Mircea.

Dacă cei tineri au luat-o pe alte căi… Sigur, e și vina părinților, dar cei mai vinovați sunt cei care ne conduc. Dar și mai vinovați decât îștia care-și bat joc de noi, suntem chiar noi. Mergem la secțiile de votare ca să nu zicem că n-am votat. Acolo în cabinele de vot, tot pe ăștia punem ștampila… ” îmi mărturisea un alt jucător ai celor de la Voila. După obișnuitele verificări de rigoare, după un gest frumos al jucătorilor ambelor echipe, în care aceștia s-au amestecat și-au pozat în spiritul FAIR PLAY-ului și-al RESPECTULUI, implementate de UEFA și FIFA, s-a trecut la fotbalul nostru cel de toate zilele. Nici n-au reușit bine oaspeții să se așeze în ghete că a venit minutul 4, minut în care Vasilache îl execută pe puștiul de doar 16 ani al vizitatorilor, Davide Marcu. Oaspeții deși în 9 jucători de câmp, nu cedează deloc teren, din comtră apelează la contraatacuri tăioase, șutează de la distanță la poartă, și doar siguranța experimentatului  STAMA ajunge ca oaspeții să nu reușească să egaleze.

Terenul greu nu-i avantajează deloc pe tehnicii jucători codleni. Chiar dacă Pușkin face ce vrea cu mingea, aceasta docilă ascultându-l, intervin decisiv jucătorii Voilei care-l pun la pământ. Adevărat că-i enervat de tehnic acest Pușcașu Mihai Pușkin. enervează cu driblingurile lui pe chiar toată lumea: pe colegi, pe spectatori, pe antrenor, pe jucătorii adverși, pe mine ca jurnalist, să nu vorbim de central care trebuie să fie atent mereu acolo la evenimentele jocului. Asta s-a întâmplat și în minutul 22. Pușkin a fost cu mingea ntre 4-5 jucători ai Voilei, a ținut-o până l-au pus jos. Lovitura executată excelent a ajuns la Alexandru Ciochină, care a făcut 2-0. Scorul ar fi putut fi mai mare la acest minut dacă n-am fi asistant la concursul de ratări monumentale ale atacanților codleni sau la paradele de excepție ale puștiului Marcu. Jocul curge frumos, un joc destul de cursiv către ambele direcții, și în minutul 30, același Ciochină își trece în cont dubla, scorul devenind 3-0. Ba mai mult, se face 4-0 trei minute mai târziu când același Alex Ciochină face HAT TRICK-ul. Jocul bun al gazdelor, demozalizarea totală a oaspeților și după repunerea mingii în joc de la centrul terenului, Pușkin îl deschide pe stânga pe Ciochină, altruismul acestuia, o pasă perfectă pentru Vasilache și oaspeții-s în genunchi la propriu și la figurat: 5-0 în minutul 34…

Speranțele spectatorilor că vor asista la o ploaie de goluri erau certe. Incert era doar numărul acestora. Până la pauza mare însă nu s-a mai întâmplat nimic. Oaspeții s-au retras cu autobaza în propriul 30 de metri, gazdele au ridicat piciorul de pe accelerație. Respiro pentru toți. Mitanul secund începe altfel. Mai arțăgoși încep vizitatorii această parte secundă. Gazdele ripostează dar cu pedala de accelerație puțin peste limita minimă. Deși au cam șomat în prima repriză fundașii  centrali codleni a două repriză îi prinde oarecum nepregătiți. Dacă în sezonul trecut codlenii au avut cea mai bună apărare… Numai în fotbal se întâmpă ca ratările să se răzbune. Dacă totuși au ajuns la poarta puștiului Marcu, atacanții și mijlocașii codleni n-au putut s-o bage-n ațe. Un contact la marginea careului gazdelor, centralui fluieră și intervine medicul pe teren. Jucătorul oaspete este scos în afara terenului pentru îngrijiri medicale.

Lovitură liberă executată surprinzător și deși în 8 jucători de câmp, oaspeții reușesc să marcheze prin Trifan spre exasperarea căpitanului Răzvan Tița, supărat foc pe el și pe colegii lui din apărare. Mai mult de atât, peste doar 5 minte, cei care reușesc să marcheze sunt tot oaspeții. Ciudat este și faptul  că și de această dată erau tot în 8 jucători de câmp, unul dintre cei 10 mohicani din Voila primind îngrijiri în spatele propriei porți… S-a întâmplat în minutul 68 când Gabor a transformat lovitura de la 11m de care au beneficiat oaspeții în urma unui atac întârziat al unui fundaș codlean la Ion Puia. Deși au călcat accelerația, atacanții gazdelor n-au mai reușit să-l învingă pe puștiul Marcu, care-a avut câteva intervenții salvatoare la șuturile periculoase de la distanță expediate de jucătorii codleni. În minutul 80, o fază superbă construită de jucătorii gazdelor, mincea centrată perfect ajunge la Pușkin, acesta face un stop perfect pe piept, tras ușor către în spate de unul dintre fundașii oaspeți, atacantul gazdelor nu mai reușește să șuteze la poartă și scorul rămâne 5-2. Gazdele au o tresărire de orgoliu în minutul 85 al jocului când Amariei reușeste să facă 6-2 după o ratare din urmă cu doar un minut. N-a fost ultimul gol al meciului. Atunci când centralul Pădurariu arăta 3 minute de prelungire a jocului, era minutul 90, un corner de pe stânga atacului codlean, deși talonat, căpitanul Răzvan Tița reușește să marcheze cu capul și să stabilească scorul final la 7-2.

Pentru brigada de arbitri, într-un joc fără probleme dar cu mult nerv, în limitele sportivității totuși, un 9,5 aproape perfect.

De la gazde mi-au plăcut în acest joc Alex Ciochină și Mihai Pușkin Pușcașu, iar de la oaspeți, vreau să felicit pe toși cei 10 de pe teren, cu u plus însă pentru mânzul din poartă, Davide Marcu despre care cu siguranță vom mai auzi. După părerea mea, jucătorul jocului, Alex Ciochină, autor al unui Hat Trick, dar și a două assist-uri.

Surprinzătoarea înfrângere pe teren propriu a formației Inter Cristian, 0-2 în compania vecinilor de la ASF Zărnești, o propulsează pe ACSM Codlea pe poziția de lider în clasament cu maximum de puncte după 8 etape, fiind singura formație din Liga4 Brașov care-a acumulat punctaj maxim.

Sâmbătă 22 octombrie, ACSM Codlea se deplasează la Hălchiu în timp ce formația din Voila va primi acasă vizita uneia dintre pretendentele declarate la promovare în L3, ASFC Precizia Săcele.

 

Dan-Alioșa Ulici

acsm_codlea acsm_codlea2 acsm_codlea3

 

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic