Zilele Erasmus+ la Liceul Teoretic ”Ioan Pascu”

0
833 vizualizari
views

Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu” Codlea a organizat cu ocazia sărbătoririi Zilelor Erasmus+ un eveniment ce a pus in valoare tema proiectului Erasmus+ ,,Eur’Hop” în care este implicată școala: dansul. Erasmus Days este un eveniment care promovează valorile europene (unitatea, diversitatea, unicitatea și autenticitatea, colaborarea, toleranța, solidaritatea, non-discriminarea, înțelegerea drepturilor copilului), dar și beneficiile pe care le aduc mobilitățile proiectelor europene și rezultatele proiectelor.

Liceul Teoretic ”Ioan Pascu” Codlea se află la al doilea proiect cu finanțare externă, proiect ce se va încheia în august 2023. Cadrele didactice și elevii implicați în Clubul de dans Erasmus+ au șansa de a participa la mobilitățile organizate de școlile din parteneriat. În luna decembrie 2022, Liceul Teoretic va fi gazda mobilității ce va avea loc în România. Țările partenere din cadrul acestui proiect sunt Franța, Ungaria, Croația, Spania și Turcia.

Proiectul Erasmus+ ”Eur`Hop” are ca scop depășirea perioadelor dificile ale adolescenței prin dans și mișcare. De ce dansul? Pentru că dansul înseamnă energie vitală, înseamnă energie creatoare. Dansul este expresivitatea persoanei însăși și este folositor corpului uman și emoțiilor proprii.

VIDEO – ERASMUS DAYS

Perioada adolescenței este caracterizată de dorința de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine, unii pe alții, de a socializa sănătos și asumat, și în felul acesta de a ne desprinde de obiceiurile vechi care nu ne aduc plus valoare în viață.

Dansul este considerat unul dintre cele mai expresive forme de comunicare, ajutându-i pe tinerii adolecenți să se exprime liber, să militeze pentru drepturile lor, îi ajută să se modeleze din punct de vedere fizic și, de ce nu, emoțional și spiritual.

Tinerii din cadrul liceului Teoretic ”Ioan Pascu” Codlea îmbrățișează cu  deschidere și bucurie activitățile și evenimentele din cadrul acestui proiect Erasmus+, ceea ce dovedește dorința lor pentru mișcare, pentru activități în grup, într-un cuvânt pentru socializare.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic