Scrisoare deschisă consilierului local

0
1.214 vizualizari
views

Așa am ales să intitulăm demersul pe care Dorin Șaramet, vicepreședinte al Asociației DWK Fit for Future îl va face în cursul zilei de luni, 25 iulie 2016, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Codlea. Pe scurt, o inițiativă demnă de apreciat, pe care consiliul director al asociației mai sus menționate o aduce în atenția oamenilor care iau decizii pentru o întreagă comunitate.

Stimate consilier,

Consiliul director al Asociației DWK Fit for Future a hotărât, la cererea mea, să demarăm acțiunea de cazare a copiilor Școlii G a hotărât, la cererea mea, să demarăm acțiunea de cazare a copiilor Școlii Profesionale Germane Kronstadt (www.sgk.ro) , care provin din alte jude

țe, la căminul de la Colegiul Tehnic Simion Mehedinți din Codlea. Asociația DWK FfF este partenerul Școlii Profesionale Germane Kronstadt din mediul economic și din ea fac parte companiile unde fac copiii practică și unde se vor angaja ulterior.

Momentan avem 110 copii cazați la diverse locații din Brașov și am acceptat încă 50 pentru anul școlar 2016 – 2017. Pe cei 50 noi nu avem unde să îi cazăm și ne-am gândit la mai multe locații dintre care Cristian și Codlea au fost cele mai convenabile.

Eu am insistat să alegem Codlea deoarece aici pot fi cazați imediat cei 50 de copii și putem demara acțiunea de reabilitare a etajelor care acum sunt distruse. Vom oferi Municipiului Codlea propunerea, dacă nu sunt bani pentru reabilitarea imediată, să reabilităm noi clădirea iar banii să fie scăzuți din chiria lunară pe care o vom achita către Primărie/Colegiu. Ceea ce duce la reabilitarea clădirii fără efort din partea primăriei. Ne dorim un contract pe 6 (șase) ani, în prima fază, ca să acoperim două cicluri complete de câte trei ani, cât durează școala.

Alt avantaj major este faptul că noi vom plăti chirie pe copil (30-35 Eur/lună), bani care vor intra la bugetul municipiului 10 luni pe an. La 160 de copii veți încasa de la început un minim de 5.000 Eur/lună, adică cel puțin 50.000 Eur/an. În 6 ani sunt 300.000 Eur + o clădire renovată și în funcțiune.

Putem spune că este o idee Win-Win și sperăm să avem sprijinul dvs la ședința CL de luni 25 iulie 2016.

Încercăm să obținem luni 25 iulie 2016 un acord de principiu din partea Consiliului Local al Municipiului Codlea pentru a putea demara totul în vederea obținerii aprobării în prima ședință ordinară a CL din august. Acordul de principiu ne este necesar de acum pentru că timpul este foarte scurt și nu putem aștepta până la sfărșitul lui august pentru a căuta o locație.

Mulțumim,

Dorin Șaramet,

Vicepreședinte DWK FfF

dorinsaramet
Foto arhiva Dorin Saramet
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic