Roxana Mînzatu, întâlnire cu jurnaliștii români la Bruxelles

0
962 vizualizari
views

Mi-a făcut plăcere să întâlnesc ieri, la Bruxelles, un prim grup de jurnaliști români. Am discutat cu ei despre cum văd eu rolul Ministerului Fondurilor Europene, un finanțator important pentru România, alături de Ministerul Agriculturii/AFIR dar și alaturi de Ministerul Dezvoltarii, scrie deputatul Roxana Mînzatu pe pagina oficială.

Atât beneficiarii, cât și Comisia Europeană ne spun scurt: mai simplu. Costurile simplificate sunt o prioritate pentru noi din această perspectivă.

Interesul major al României este să avem sume rambursate de la Comisie până acoperim alocarea promisă, fără a pierde/dezangaja nimic.

Presa vorbește adesea despre absorbție. La început de mandat, am încercat să ofer jurnaliștilor exemple concrete de “mai bine” din Programele Operaționale 2014-2020 față de prima noastră perioadă de programare. Un asemenea exemplu sunt start-up-urile, care au completat cu succes programele de cursuri și formare profesională din trecut.

”Am vorbit, de asemenea, despre finanțarea in Sanatate – un domeniu in care investim bani europeni pentru programe de screening, diagnostic inițial si tratament precoce pentru patologii frecvente la români dar si pentru specializarile medicilor si asistentelor în cardiologie pediatrică si nu numai. Peste 350 milioane euro investim in 50 proiecte care ofera servicii medicale gratuite celor care nu si le permit.

Am toată aprecierea pentru jurnaliștii care fac efortul de a traduce pentru publicul larg complicatul parcurs al banilor europeni, de la cuprinderea lor în bugetul Uniunii pe 7 ani până la intrarea acestor bani în contul beneficiarilor români. Ei ne ofera tuturor nu doar informatia despre ce si de ce s-a realizat cu fiecare euro dar și informatia care să ne fie utilă și care să ne ofere încrederea necesară pentru a ne implica si persevera”, a încheiat Roxana Mînzatu.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic