„O călătorie scrisă pe cămăși”, în weekend, la Brașov

0
167 vizualizari
views

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită sâmbătă, 17 septembrie 2022, ora 12:00, la vernisajul expoziției „O călătorie scrisă pe cămăși” –  parte din conceptul expozițional „Ia și cămașa de acasă”.

Potrivit reprezentanților instituției de cultură, fragmente din patrimoniul cultural brașovean, marcat de multiculturalitate, vor fi prezentate într-o nouă expoziție, parte a proiectului „Zilele patrimoniului imaterial brașovean”, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Expoziția invită publicul să se apropie de spiritualitatea arhaică, în încercarea de a descifra mesajul simbolic al creațiilor populare.

Fenomenele cosmice, cu împletirea dintre ordine și haos, lumină și întuneric, viață și moarte, devin modele pentru creațiile țăranului român. Mereu în căutare de armonie, acesta citește semnele cusute precum punctul, linia dreaptă și cea ondulată, zig-zag-ul, cercul, rombul, spirala etc., transformându-le în semne astrale, unda apei, soare, vrej, brad, șarpe, pasăre sau alte figuri mitologice.

Proiectul „Zilele patrimoniului imaterial brașovean” accentuează valoarea promovării tradițiilor populare chiar și în spațiul urban, impactul preconizat fiind creșterea gradului de conștientizare a importanței cunoașterii și păstrării tradițiilor locale și creșterea accesibilității turiștilor la cultura românească în forma sa vie și autentică.   

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic