Necazul unui fermier din Codlea – ferma de proci, sacrificată

0
5.609 vizualizari
views

Tragedie pentru un fermier din Codlea, care este nevoit să sacrifice cele aproximativ 2500 de capete de porci din cauza pestei porcine africane. În acest sens DSV Brașov a luat toate măsurile legale pentru eutanasierea și arderea animalelor și prevenirea răspândirii bolii.

Deși inițial doar 6 capete au fost confirmate ca bolnave și DSV a dispus ca toate animalele să fie incinerate în zilele următoare în containere speciale aduse de la Brăila, după 24 de ore s-a constatat o răspândire accelerată a bolii în rândul efectivelor de porci din fermele de la Codlea, astfel că autoritățile au luat decizia incinerării cu urmarea procedurilor legale.

Directorul Direcției de Sănătate Veterinară Brașov, Dorin Enache, spune că măsura a fost de extremă urgență pentru evitarea unui focar epidemiologic, procedându-se la incinerarea porcilor într-o groapă special săpată, care urmează să fie acoperită. Astfel de proceduri sunt frecvente în toate țările europene, nu doar în România și nu pun în pericol mediul înconjurător în ceea ce privește poluarea.

Din păcate, speculând necazul prin care trece fermierul și metodele dispuse de autorități, în mediul online au apărut așa-ziși activiști și salvatori ai Codlei care reclamă aceste arderi ca fiind nocive, lucru total fals, spun specialiștii.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic