Misiune de salvare la Maternitatea Brașov în urma unui cutremur

0
4.141 vizualizari
views

În data de 13.06.2017, în jurul orei 11:00, în zona Vrancea a avut loc un cutremur de pământ cu o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter, la o adâncime de 140 km, cu epicentrul la 15 km vest de municipiul Focşani, cu perioada de colţ de 1,00 secunde.

În judeţul Braşov , în centrul vechi al municipiului Braşov, au căzut elemente de construcţie de pe clădiri şi în interiorul corpului B al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie Braşov  .

La momentul producerii cutremurului, în spital se aflau în total 100 de cadre medicale şi personal auxiliar, 60 de paciente cu probleme medicale în corpul B, iar în corpul A, 5 copii în incubatoare, 15 mame cu bebeluşi în saloane şi 2 femei în sala de naştere.

În urma cutremurului în corpul B, au căzut elemente din tavanul holului de la etajul 2, surprinzând 2 persoane din cadrul personalului medical şi 3 paciente internate cu probleme ginecologice. În corpul A, s-a produs un scurtcircuit la secţia de prematuri, iniţiind un incendiu, fiind necesară evacuarea unui nounăscut ventilat artificial.

Exercițiul a coagulat forțe importante de intervenței din municipiul Brașov. In spijinul ISU Braşov, au intervenit forțe ale Serviciului de Ambulanță Brașov, Jandarmeriei , Politiei, Politiei Locale, Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă şi Crucii Roşii pentru gestionarea situaţiei de urgenţă.

Transmisiunea LIVE de la maternitate

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic