Manifestație de protest la Penitenciarul Codlea

0
1.392 vizualizari
views

Luni, 26 septembrie, angajații Penitenciarului Codlea, membri ai Sindicatului Măgura, au manifestat în fața instituției în semn de protest față de nerespectarea drepturilor salariaților. Purtătorul de cuvânt al acestora, liderul de sindicat Alexandru Gherghina, spune că motivul este legat de neaplicarea Ordonanței 20, referitoare la acordarea unor sume compensatorii, sistemul penitenciar fiind singurul din structura de apărare căruia nu i se aplică această prevedere legală.

Mai mult de atât, liderul de sindicat spune că a aflat pe surse că actualul ministru, Raluca Prună, dorește să scoată sistemul penitenciar în afara acestei structuri. În atare condiții, o astfel de muncă de lucrător de penitenciare ar putea fi efectuată, teoretic, de salariați civili?

O altă problemă ar fi cea legată de plata orelor suplimentare. Liderul Gherghina Alexandru spune că un agent de penitenciare efectuează un număr de aproximativ 200 ore suplimentare anual și că acestea nu sunt plătite și nici compensate cu timp liber. Paradoxul este legat de faptul că, pe de o parte angajatul acumulează aceste ore într-o tură normală de lucru, vorbind de timpul necesar efectuării schimbului de tură, care nu este opțională, iar de cealaltă parte de lipsa personalului specializat, care să înlocuiască angajatul.

Manifestații similare vor avea loc toată săptămâna la mai multe penitenciare din țară.

penitenciarul-codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic