Greii muzicii rock românești vor concerta la Festivalul Istoric de la Ghimbav

0
1.528 vizualizari
views

Festivalul Istoric de la Ghimbav 2016, aflat la cea de a V-a ediție, îi va avea în cea de a treia zi pe greii muzicii rock din România. Phoenix va susține un concert extraordinar pentru publicul prezent la festival.

Phoenix, cunoscută în Occident ca Transsylvania-Phoenix, este o formație românească de muzică rock, înființată în 1962, la Timișoara.

Phoenix a fost deschizătoare de drumuri în muzica adresată publicului larg în România celei de a doua jumătăți a secolului XX. Membrii formației au abordat numeroase subgenuri ale rock-ului; traseul stilistic al formației a pornit de la muzică beat, evoluând spre rock psihedelic și de aici către hard rock, cu un număr de experimente de rock progresiv. În anii 1970, efectele schimbărilor politice din țară asupra vieții culturale au adus la destrămarea multor formații de gen. Între cele care au continuat prin adoptarea unui stil nou, Phoenix a avut una dintre cele mai neașteptate evoluții, dând naștere subgenului rock numit etno rock (inspirat din folclorul românesc autentic).

Festivalul se va desfășura în perioada 5 – 7 august, în centrul Orașului Ghimbav, după programul afișat mai jos:

trupa phoenixfestivalul istoric

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic