Finanțare pentru ocolitoarea Făgărașului – Pe când și la Codlea?

0
3.827 vizualizari
views
Varianta de ocolire a Municipiului Făgăraş are şanse de a fi realizată într-un termen scurt, după ce zece ani au fost pierduţi degeaba. În 2006 şoseaua de centură a fost trecută de la Consiliul Local, la Ministerul Transporturilor, în speranţa că  va fi inclusă pe lista de priorităţi. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, autorităţile locale vor să ia în propriile lor mâini proiectul. Finanţarea este preconizată a fi obţinută tot din alte surse decât ale bugetului local, mai precis prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
 
„Este o soluţie avantajoasă, care până la urmă înseamnă că tot statul va plăti pentru investiţie, de vreme ce pentru acest program au fost alocate 30 de miliarde de lei, prin OUG 6/2017. Culmea, senatorii PNL s-au opus adoptării acestui act normativ, fără succes însă. Aşa că se merge mai departe, cu asigurarea fondurilor pentru dezvoltarea localităţilor din România”, declară deputatul Mihai Popa.
 
Pentru ca Ocolitoarea să poată fi prinsă într-un astfel de proiect, trebuie ca imobilul să revină în patrimoniul localităţii, prin hotărâre de guvern. Este un demers care a fost început în 20 februarie, şi a început să dea rezultate trei zile mai târziu.
 
„Ministerul Finanţelor Publice a răspuns deja solicitării Primăriei Făgăraş, că este cel care avizează astfel de proiecte de acte normative. Următorul pas este să ne adresăm Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, care împreună cu Ministerul Transporturilor, va iniţia proiectul de transfer de proprietate. Sprijin orice acţiune în beneficiul făgărăşenilor.”, afirmă parlamentarul PSD.
mihai-popa
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic