Festivalul Sergiana – 20 de ani de Bunătăţuri din Ardeal – Braşov 25-27 Iulie 2014

0
1.568 vizualizari
views

De vineri, 25 iulie şi până duminică, 27 iulie, renumitul grup Sergiana – Poiana Mărului sărbătoreşte 20 de ani de Bunătăţuri din Ardeal. Timp de 3 zile Piaţa Sfatului din Braşov este gazda acestui festin culinar, un festival cu bunătăţuri, muzică şi voie bună.

Spectacolul a debutat vineri când de pe scena amplasată în oraşul de la poalele Tâmpi au răsunat ritmurile muzicii populare. Printre ansamblurile folclorice prezente s-a numărat şi Ansamblul Măgura Codlea, grupa juniorilor. Cei mici au cucerit prin cântece şi joc inimile publicului braşovean şi au fost răsplătiţi cu ropote de aplauze.   La lăsarea serii atmosfera din Piaţa Sfatului a fost întreţinută de Formaţia Atomic şi Trupa Jokers. Şi toate acestea stropite din plin cu aromele îmbietoare şi gusturile desăvârşite ale bunătăţurilor din Ardeal, produse proaspete oferite de grupul Sergiana, ca la mama acasă. Nu au lipsit de la festival nici standurile cu sortimente din colecţii renumite de pălincă, ţuică şi rachiu de prune.

În timp ce adulţii au fost cu ochii la scenă, copii au beneficiat de o zonă special amenajată de Sergiana. Ei s-au bucurat de clovni, facepainting, modelare baloane şi ateliere de confecţionare păpuşi tradiţionale.

Sâmbătă, 26 iulie, evenimentul a continuat cu Teatru de Păpuşi, ansambluri folclorice şi pe seară cu Aurel Tămaş, Trupa Ză Band şi Badidos. Ansamblul Măgura Codlea, cu dansatorii din grupele mai mari, au fost şi ei prezenţi la spectacol.

Dacă nu aţi fost pe la festival zilele acestea, mai aveţi timp să o faceţi. Duminică începând cu ora 11.30, cei mici sunt invitaţi la Teatru de Păpuşi iar de la 12.30 până la 18.30 pe scenă vor urca mai multe ansambluri folclorice. De la ora 18.30 Nicolae Furdui Iancu va întreţine atmosfera din Piaţa Sfatului, urmat de Trupa Şase şi Trupa Rising Sun.

Festival Sergiana4

Festival Sergiana1

Festival Sergiana2

Festival Sergiana3

Festival Sergiana5

 

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic