Europa va deschide un coridor aerian umanitar către Fâşia Gaza

0
59 vizualizari
views
GAZA CITY, GAZA - OCTOBER 07: Hamas' armed wing, the Izz ad-Din al-Qassam Brigades enter the Israeli side of the fence in Gaza City, Gaza on October 07, 2023. Hani Alshaer / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM,Image: 811744999, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Palestinienii din Gaza nu pot plăti preţul barbariei Hamas”, declară șefa UE, Ursula von der Leyen, care anunță că Europa va deschide un coridor aerian umanitar către Fâşia Gaza.

Palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar”, aşa că „deschidem un coridor umanitar prin Egipt. Primele două zboruri vor pleca săptămâna aceasta şi vor aduce materiale umanitare în Gaza„, a precizat preşedinta Comisiei Europene la Tirana, în Albania.

Cu câteva ore mai devreme, OMS a avertizat că, fără ajutor, o „adevărată catastrofă” va avea loc în 24 de ore în Gaza, aflată sub asediu de la atacul sângeros al Hamas împotriva Israelului.

Din 7 octombrie, un milion de palestinieni disperaţi şi-au căutat refugiu în sudul Fâşiei Gaza, prinşi în acest mic teritoriu sub controlul Hamas, izolaţi de lume de zece zile.

Nu poate exista nicio justificare pentru actul terorist al Hamas”, a subliniat Ursula Von der Leyen, „pentru masacrarea brutală a 1.400 de persoane în Israel. În faţa acestei orori, Israelul are dreptul să se apere, în conformitate cu dreptul umanitar şi internaţional„, a menţionat responsabilul UE.

Şi chiar acum, palestinienii din Gaza au nevoie de ajutor umanitar. Ei nu pot plăti preţul pentru barbaria Hamas„, a adăugat ea.

Peste 1.400 de oameni au murit în Israel de la începutul războiului, majoritatea civili ucişi în ziua atacului. Hamas a luat, de asemenea, 199 de ostatici, potrivit Israelului.

În ripostele Israelului au fost ucise cel puţin 2.750 de persoane în Gaza, majoritatea civili palestinieni, între care sute de copii, potrivit autorităţilor locale.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ