După aproape 12 ani, bază sportivă cu bazin de înot, la Codlea

0
3.933 vizualizari
views

O idee a fostului primar din 2008, Puiu Popa, preluată și îmbunătățită în 2012 de Cătălin Muntean, a intrat în linie dreaptă prin efortul susținut de actualul primar interimar, Mihai Cîmpeanu. Este vorba despre Baza Sportivă din Maialul Codlea, un proiect care a primit undă verde pentru finanțare din fonduri europene de peste 20 milioane de lei.  O muncă de echipă, consideră tânărul edil Mihai Cîmpeanu:

Dragi codleni, bazinul de înot de la Codlea devine realitate.

După eforturi susținute încă din anul 2008 și accentuate după 2012, intenția primăriei de a avea o bază recreațională cu bazin de înot, se va concretiza. Mă bucur de încrederea fostului primar, Cătălin Muntean, care mi-a delegat atribuțiunile pe linia atragerii fondurilor europene și astfel munca noastră se concretizează prin faptul că beneficiem de finanțare europeană pe acest proiect, în valoare de 20,94 milioane lei. A nu se confunda cu proiectul Baza Sportivă, finanțat prin CNI.

Codlea urcă pe locul doi la nivel județean în accesarea de fonduri europene pe axa POR (Program Operațional Regional). Vom avea centru recreațional și zonă recreațională, compuse din două terenuri de tenis, loc de joacă amenajat pentru copii și o pistă skate-parc pentru adolescenți, alei pentru plimbare, căi de acces și parcări, iar centrul propriu-zis, destinat activităților interioare se va compune din bazin de înot de dimensiuni 12,50X25 m, bazin de relaxare cu tobogane cu o suprafață de 45m pătrați, sală de fitness, sală cu activități recreative și o sală de gimnastică.

Proiectul este în curs de evaluare, în faza actuală se verifică documentația, se actualizează devizele și se obțin avizele necesare demarării investiției. Documentația depusă de primărie va trece prin 3 etape de evaluare, respectiv: eligibilitate, evaluare tehnică și financiară, iar la final se va încheia contractul de finanțare. Important este că primim acești bani europeni în sumă de 20,94 milioane lei.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic