Dezastru pe cursul pârâului Vulcănița, la Codlea

0
2.182 vizualizari
views

Fenomenul de topire bruscă a zăpezii din ultimele două zile a făcut ca albia pârâului Vulcănița să devină neîncăpătoare pentru debitul mare de apă acumulată de pe versanți, astfel încât locuitorii de pe raza municipiului Codlea, având casele în imediata apropiere a apei, să trebuiască să se confrunte cu un adevărat dezastru.

În fața vitregiilor naturii autoritățile au fost neputincioase.

Chiar dacă s-a intervenit imediat în zona Centrul Civic, acolo unde pompierii Serviciului voluntar pentru Situații de Urgență au drenat albia pârâului, muntele de gunoaie și crengi rupte a blocat scurgerea în aval, în zona strada Gării. Au participat și utilaje ale Serviciilor Comunale Codlea, dar și pompierii de la ISU Brașov.  Casele oamenilor din această zonă au fost inundate.  Viceprimarul Urdea Virgil a coordonat acțiunea direct de la fața locului.

De remarcat faptul că o astfel de situație este fără precedent. Ceva asemănător, spun locatarii din zonă, s-a mai petrecut în urmă cu 28 ani. Curțile și grădinile de pe strada Nouă sunt sub ape. La acest moment viitura se retrage încet și asta datorită faptului că, în cursul dimineții, pompierii au reușit să devieze mare parte din cursul pârâului Vulcănița înspre pârâul Bârsa, chiar înainte de intrarea în oraș. Nici zona Câmpul Alb, Silnef, nu a scăpat.  Drumul este impracticabil pentru mașinile mici.

O analiză succintă la fața locului indică faptul că, pârâul Vulcănița este obturat pe cursul său de diferite improvizații așa cum este gardul din spatele cantinei Măgura, mai exact la intrarea în vechea fabrică de mobilă. Este inadmisibil să faci un gard de plasă peste albia pârâului!

Încet, încet, apele se retrag, însă oamenii rămân păgubiți de agoniseala de o viață…

VIDEO – Dezastru la Codlea

 

paraul vulcanita la Codlea (16) paraul vulcanita la Codlea (15) paraul vulcanita la Codlea (12) paraul vulcanita la Codlea (10) paraul vulcanita la Codlea (7) paraul vulcanita la Codlea (4)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic