Decizia premierului Sorin Grindeanu: ”Nu vreau și nu doresc să dezbinăm România!” Ordonața va fi abrogată!

0
1.214 vizualizari
views

În seara zilei de 4 februarie, Primul Ministru Sorin Grindeanu, după o întâlnire de urgență la Guvern a anunțat că nu vrea și nu dorește să dezbine România. Astfel, în urma consultărilor s-a decis:

Decizii:

  1. Ședință de Guvern duminică, 5 februarie, în regim de urgență pentru abrogarea ordonanței.
  2. Va fi demarată rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la forma actuală, astfel încât după un dialog să fie trimis spre Parlament un nou proiect cu cadru legal.

Guvernul regretă punerea în neconcordanță a informațiilor privind ordonanța, existând o lipsă de comunicare în acest sens. Premierul dorește a pune în practică programul de guvernare, astfel ca rezultatele să se regăsească în viața românilor de zi cu zi.

,,Actele normative pot fi abrogate de către autoritatea emitentă şi în perioada cuprinsă între data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi data prevăzută pentru intrarea lor în vigoare.

Potrivit art. I pct.(4) alin.(11) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 61 din 3 iunie 2009 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 390 din 9 iunie 2009, „În situaţii temeinic justificate, prin excepţie de la prevederile alin. (1), actele normative de importanţă şi complexitate deosebită pot fi modificate, completate sau, după caz, abrogate de autoritatea emitentă şi în perioada cuprinsă între data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi data prevăzută pentru intrarea lor în vigoare, cu condiţia ca intervenţiile propuse să intre în vigoare la aceeaşi dată cu actul normativ supus evenimentului legislativ.”

sorin-grindeanu-465x390

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic