D.G.A. împlinește 13 ani de activitate, un număr cu ghinion doar pentru corupții României

0
2.430 vizualizari
views

La data de 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, sărbătoreşte 13 ani de la înfiinţarea sa, drept structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

În cei 13 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, instituția noastră s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire, cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. Prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfășurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său.

Prin toate acţiunile sale, D.G.A. promovează legalitatea, integritatea, onestitatea şi profesionalismul ca standarde atât pentru personalul propriu, cât şi pentru cel al M.A.I.

Ca principal canal de comunicare cu publicul, sistemul Call Center anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României.

Cu acest prilej cetăţenii sunt încurajaţi să sesizeze faptele de corupţie folosind gratuit linia telefonica anticorupţie 0800.806.806 sau, se pot prezenta la sediul  Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov, situat pe str. Nicolae Titulescu nr.28, telefon/fax: 0268/311.624, ori, prin e-mail, la adresa: brasov.dga@mai.gov.ro.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic