Covorașe la scările de bloc și dispozitive cu dezinfectant pentru mâini

0
1.800 vizualizari
views

Administrația publică locală depune toate eforturile pentru dotarea scărilor de bloc din municipiul Codlea cu covorașe îmbibate cu soluție de clor, dar și cu dispersoare fixate în holurile de la intrarea pe casa scării pentru dezinfectarea mâinilor.

Problema actuală, spune primarul Mihai Cîmpeanu, nu sunt nici covoarele, nici dispozitivele pe care urmează să le cumpere în intervalul de timp până la intrarea în vigoare a Ordonanței militare nr 4. Problema este soluția de dezinfectare pentru mâini, care nu se găsește pe piață, deși la acest moment prețul de achiziție pentru un recipient a crescut de la 50 de lei la 125 lei. A adevărată speculă a furnizorilor. La nivelul municipiului Codlea vorbim despre aproximativ 250 de astfel de dispozitive cu soluție antibacteriană.

În egală măsură, spune Mihai Cîmpeanu, se acționează pentru dezinfectarea cât mai eficientă a intrărilor în scările de bloc și a trotuarelor. Codlenii sunt rugați să rămână cât mai mult cu putință în case, iar dacă ies pentru nevoile urgente să păstreze distanța de siguranță impusă de autorități.

În altă ordine de idei, în municipiul Brașov dotarea scărilor de bloc cu dispozitive pare misiune imposibilă, potrivit declarațiilor primarului George Scripcaru. Vorbim despre 5000 de blocuri a câte 3 – 4 scări, practic un număr minim de 15000 de dispozitive pentru această operațiune. Și dacă primăria Brașov ar reuși să achiziționeze un număr atât de mare de dispersoare, nu există timpul necesar pentru montarea acestora. Ar însemna să existe o mobilizare fără precedent și ar dura cel puțin 30 de zile în condițiile în care primăria nu ar mai putea să se ocupe și de celelalte activități prevăzute ca măsuri obligatorii de prevenire.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic