Băncuțe și mese rustice realizate de voluntarii Draexlmaier și ai Fundației Rafael

0
6.532 vizualizari
views

La sfârșitul săptămânii trecute am avut deosebita plăcere de a-i cunoaște pe voluntarii DRÄXLMAIER Braşov şi ai Fundaţiei Rafael, care au construit băncuţe în două zone împădurite din Codlea, în zona Maial și respectiv Ștrand. Totodată aceștia au amenajat o parte din traseul Maratonului Rafael, pentru ca participaţii să poată trece mai uşor. În plus, echipa de voluntari a ecologizat zona Maial şi cea a lacului doi. Scopul acţiunii a fost îmbunătăţirea condiţiilor de relaxare pentru cei care îşi petrec timpul liber în aceste locuri, precum şi pregătirea Maratonului Rafael care atrage, în fiecare an, sute de atleţi. Nu a lipsit nici suportul oferit de pompierii SVSU Codlea în atingerea scopului propus.

Codlea, 16 octombrie 2017. Proiectul „Pădurea-parte din natura ta!” a reunit, la sfârşit de săptămână, zeci de voluntari ai DRÄXLMAIER Braşov şi ai Fundaţiei Rafael. Echipaţi cu materie primă şi instrumentele necesare, unii au tăiat, au cioplit şi au asamblat bucăţi de lemn pentru a crea băncuţe rustice confortabile, în timp ce alţii au remodelat cărări în pădure şi au îndepărtat obstacolele din calea atleţilor de la Maratonul Rafael. Cu ajutorul balustradelor şi al buştenilor amplasaţi de voluntari, alteţii vor putea parcurge mai uşor şi în siguranţă traseul de Semimaraton. Alte echipe, „înarmate” cu mănuşi şi saci de plastic au avut ca obiectiv ecologizarea zonelor, acţiune la care au participat şi părinţi cu cei mai tineri voluntari.

Interviu – Voluntari în sprijinul comunității

”DRÄXLMAIER Group este un partener al comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea. Susţinem astfel de acţiuni pentru că, fiind unul dintre cei mai importanţi angajatori din regiunea Codlea, suntem conştienţi atât de responsabilitatea pe care o avem, cât şi de capacitatea colegilor noştri de transformare şi îmbunătăţire a mediului înconjurător. Cu siguranţă proiecte de acest tip vor fi organizate şi pe viitor”, a declarat Daniel Heymann, director general al DRÄXLMAIER Braşov.

Partenerul companiei a fost Fundaţia Rafael, cea care organizează Maratonul Rafael – aflat anul acesta la cea de-a treia ediţie. ”Colaborarea cu DRÄXLMAIER Braşov ne bucură foarte mult, participă în fiecare an la maratonul nostru şi unii angajaţi se implică deseori în acţiunile iniţiate de noi pentru persoanele cu dizabilităţi. Împreună am făcut lucruri frumoase pentru comunitate şi am îmbunătăţit condiţiile participanţilor la maraton. Aceştia vor alerga sâmbătă pentru copiii şi pentru adulţii pe care fundaţia îi ajută să se dezvolte şi să se integreze în comunitate”, a afirmat Claudiu Staier, preşedintele Fundaţiei Rafael.

Voluntarii au pus suflet, timp şi energie în această activitate. „A fost o plăcere să fiu alături de colegii mei, familiile acestora, oamenii de la Rafael şi Pompierii din Codlea şi să realizăm ceva frumos pentru comunitatea din Codlea. Sunt sigură că tot mai mulţi colegi se vor alătura acţiunilor noastre pe viitor astfel încât, cu rabdare şi perseverenţă, să creştem comunitatea de voluntari, oameni inimoşi, iubitori de natură şi puşi pe fapte bune”, a explicat Vera Lupu, voluntar al DRÄXLMAIER Braşov. „Îmi place să ajut, să particip la acţiuni constructive care ne fac viaţa mai frumoasă tuturor. Mă bucur că am făcut parte din această echipă şi am cunoscut oameni faini şi sufletişti”, a spus Lucian Cioacă, din echipa de Pompieri Voluntari Codlea, susţinători activi ai acţiunilor Rafael.

Startul Maratonului Rafael va fi dat, ca în fiecare an, tot în Maial – acolo vor fi amplasate şi fixate măsuţe şi băncuţe confortabile, asamblate de voluntari. După eveniment, atât acestea, cât şi băncuţele amplasate în zona lacurilor, îi vor aştepta pe cei dornici să-şi petreacă timpul liber în natură. Deşeurile colectate au fost predate serviciului local de curăţenie a oraşului Codlea. Proiectul de înfrumuseţare a zonei va continua şi anul viitor cu participarea voluntarilor şi a sprijinului financiar oferit de DRÄXLMAIER Braşov.

DRÄXLMAIER Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu sediul central în Germania, având peste 60 de locații în mai mult de 20 de țări. Compania are, în prezent, aproximativ 60.000 de angajați în întreaga lume. Datorită muncii și capacității lor de inovare, DRÄXLMAIER Group a ajuns lider în domeniul tehnologic pentru segmentul premium de automobile.

Inventatorul cablajului specific fiecărui client, DRÄXLMAIER Group a patentat inovații în domeniul sistemelor de condus convenționale și alternative, precum și în domeniul componentelor electrice și electronice. Printre acestea se numără sistemele de cablaj și cele de baterii de înaltă tensiune. Ca lider de piață în crearea interioarelor pentru automobilele premium, DRÄXLMAIER Group furnizează console centrale, borduri și uși, precum și module de cockpit. În 2016, DRÄXLMAIER Group a realizat o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro.

Printre clienții noștri se numără Audi, BMW, Jaguar, Land Rover, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche, și Volkswagen.

Fundaţia Rafael este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, care susţine, promovează și implementeză cele mai eficiente modalităţi de îngrijire, educaţie, orientare, formare, integrare în comunitate, care se preocupă de respectarea drepturilor și de bunăstarea persoanelor cu dizabilităţi din Codlea și din împrejurimi.

Înființată în anul 2007, organizația are în prezent peste 75 de beneficiari, adulți și copii care participă la activități de terapie, educație si consiliere în cadrul centrelor de zi. De asemenea, în cadrul Atelierului Protejat Rafael sunt angajate 12 persoane cu dizabilități, care realizează produse handmade.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic